Zsinórban negyedik győzelmét aratta az Illés Akadémia U14

Zsinórban negyedik győzelmét aratta az Illés Akadémia U14

Angyalföldről távozott három ponttal Körhöcz György együttese.

Vasas U14 – Illés Akadémia U14 0–2 (0–0)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Németh B. (Orbán, 55.), Molnár B., Fonnyadt, Szalma (Takács Á., 41.) – Magadics (Szakács, 67.), Módly, Angler B. – Lakatos (Bujdos, 55.), Szabó B. (Reiber, 72.), Ládonyi. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Ládonyi (41., 0–1), Bujdos (70., 0–2)

A rendkívül sűrű középmezőnyben találta magát mindkét együttes tíz forduló után: a Vasas ötöt nyert, ötször veszített, mi 4–2–4-es mutatókkal és abszolút jó formában vártuk a találkozót.

Az első félidőben tudatos és szervezett futballt mutatunk, már-már a felnőtt futballra hasonlított, a játékunk. Birtokoltuk a labdát, voltak helyzeteink is, de nem hoztunk megfelelő döntéseket a 16-oson belül. Az ellenfélnek egy kontrája volt, abból nem találtak be.
A szünetben a Körhöcz György–Nagy József-edzőpáros úgy döntött, hogy a támadószekcióban megváltoztatja a pozíciókat. Ez szinte rögtön gólt is eredményezett, hiszen a térfélcsere után hamar előnybe kerültünk! Szabó Botond indul be a jobb oldalon, a beadására Ládonyi Bálint érkezett, és magasan felugorva a léc alá fejelt, 0–1.
A meccsen ezen periódusában többet volt a labda a Vasasnál, egy óra elteltével a középpályán némelyest elfáradtunk – volt is miben elfáradniuk a srácoknak – ám nagy nyomást nem tudtak ránk helyezni az angyalföldiek. Akár mi szerezhettünk volna több gólt, hiszen voltak helyzeteink a kapussal szemben is. Egygólos előnyünknél akadt egy Vasas-ziccer, de Schepanski Noah jól zárta a szöget és a támadó mellé lőtt. A 70. percben aztán pontot tettünk a „Ki nyeri a mai meccset?” kérdésére. Ládonyi robogott el a bal oldalon, a beadására a hosszú oldalon Bujdos Botond érkezett: elsőre még védett a piros-kékek kapusa, ám a kipattanónál már nem hibázott játékosunk, így 2–0-ra nyertük meg a mérkőzést.
Rendkívül büszke vagyok a srácokra! Idegenben mindig nehezebb játszani, ráadásul bekapott gól nélkül hozták le a meccset, így csak a pozitívumokra szeretnék fókuszálni. Magabiztosan és tudatosan futballoztunk. Hibátlan futball nincsen, ám nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy megérdemelten nyertünk. Csapatként is jól funkcionáltunk, remek volt a csapatszellem, kívülről is jól néztünk ki, ez pedig ma a győzelme kulcsa volt
– nyilatkozta Körhöcz György.