A pontrúgások döntőnek bizonyultak a leány U17-es bajnokin

A pontrúgások döntőnek bizonyultak a leány U17-es bajnokin

Faggyas Milán együttese az idegenbeli döntetlenért visszavágva háromgólos győzelmet könyvelhetett el hazai pályán a DVTK ellen.

Illés Akadémia-Viktória U17 – DVTK U17 3–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
 Francsics (Varga Zs., 69.) – Nagy B. (Csarnai, 31.), Takács M., Giczi (Kutasy, 69.), Müller – Sági (Bukor, 57.), Polovics, Szilvási – Licskai, Alasz (Tóth L., 57.), Csombor. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Szilvási (10.), Alasz (16.), Takács M. (54.)  

Hamar magához ragadta a kezdeményezést U17-es csapatunk és szép akciókat dolgoztak ki a vendégek kapuja előtt. Az első találatra a 10. percig kellett várni, mikor Szilvási Nelli 25 méterről elvégzett szabadrúgása kíméletlenül a léc alá vágódott, 1–0. Nem sokkal később egy szögletet követően Alasz Hanna csapott le a kipattanó labdára és a 16-oson kívülről átlövéssel vette be a kapu jobb alsó sarkát, 2–0. A félidő hátralévő részében is kreatív játék jellemezte a csapatot, helyenként már-már túlságosan is szép megoldásokra törekedtek a lányok, ezért a lövések sokszor elmaradtak a támadások végén.

A fordulás után ismét egy sarokrúgás után voltunk eredményesek, az 53. percben a rövidre beívelt labdát Takács Mírának sikerült a hálóba sodorni. A folytatásban is rengeteg akciót dolgoztunk ki, megvoltak a lehetőségeink, hogy tovább növeljük az előnyt, de a diósgyőriek kapusa szó szerint remekül állta a sarat az esős időben és bravúros védéseket mutatott be, így a találkozó 3–0-s végeredménnyel zárult.

A mai mérkőzésen azt szerettük volna a pályán viszontlátni, hogy az első másodperctől kezdve miénk legyen a kezdeményezés. Ez végig jellemezte is a játékunkat! Tudtuk, hogy a Diósgyőr egy szervezett csapat és komolyan kell venni az ellentámadásaikat. Szép gólokat szereztünk, voltak tetszetős támadásaink, lehetett volna még növelni találataink számát, de az mindenképpen pozitív, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést és dominálni tudtunk. A lefújást követően elmondtam a lányoknak, miben szeretném még, ha előre lépnénk és a következő találkozónkon ezt már vissza is kell adniuk a pályán. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez
– értékelte a látottakat Faggyas Milán, U17-es csapatunk vezetőedzője.