Túl sok egyéni hiba, fájó vereség

Túl sok egyéni hiba, fájó vereség

Kétszer is vezetett az Illés Akadémia U15.

ZTE FC U15 – Illés Akadémia U15 3–2 (1–1)
Illés Aka. U15:
Kostyák Zs. – Bogdán (Börczi, 55.), Szakály, Nyári, Csonka (Hideg, 55.) – Sánta, Hányi, Papp – Bosnyák Botond (Mihály, 70.), Németh L., Horváth Á. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Nyári (8., 0–1), Németh L. (43., 1–2)

Az első nyugat-dunántúli el clásicóra a 9. fordulóig kellett várni a Kiemelt U15-ös bajnokságban. A ZTE egy meccsel többet játszott – egy ponttal többet is gyűjtött – mint mi. A zöld-fehérek elég régen, még az első fordulóban nyertek legutóbb idegenben. Ezt a rossz szériát szerették volna a szomszédvárban lezárni.

A mieink szerezték meg a vezetést a találkozón: Nyári Olivér végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. A középre kanyarított labdába senki nem ért bele, ami aztán a hosszú sarokba vágódott, 0–1. Sajnos egy védekezési hiba után szabadon fejelhetett a zalai center, így 1–1-gyel zártul az első félidő.

Jól kezdtük a második félidőt, ismét előnyt szereztünk: Németh Levente ziccerben volt eredményes, 1–2. Kontrolláltuk a meccset, ám védekezésben még kétszer hibáztunk, két gólt is ajándékoztunk a hazaiaknak, akik így 3–2-re megnyerték a találkozót.

Ebben a mérkőzésen nem volt benne a vereség, semmiben nem volt jobb az ellenfél. Mi hiába vezettünk kétszer is, visszahoztuk őket a meccsbe és olyan gólokat ajándékoztunk, amelyek ezen a szinten megengedhetetlenek. Nem játszottuk a saját futballunkat, belementünk a hazaiak stílusába, azaz a sok ívelésbe és magas labdákba. Erre külön készültünk, ebből nem is kaptunk gólt, de nagy egyéni hibák miatt nem tudtunk ma nyerni. Nem akarták jobban a győzelmet a hazaiak, erről szó sincsen. Taktikailag rendben voltunk, de rengeteg párharcot veszítettünk, ez pedig nem fért bele. Mintha el lennénk átkozva…

– mondta Szűcs János.