Zsinórban harmadszor nyertek U14-eseink

Zsinórban harmadszor nyertek U14-eseink

A közvetlen rivális ETO FC Győr ellen győzött 3–1-re Szűcs János legénysége, így a két gárda helyet is cserélt egymással a tabellán.

 Illés Akadémia U14 – ETO FC Győr U14 3–1 (2–1)
Illés Aka. U14.: Őri K. – Kiss B. (Nyári, 31.), Bolla Á., Kelemen, Molnár L. – Hende, Söptei, Krone – Papp M. (Virág, 41.), Klement (Markó, 63.), Tóth E. (Szele, 79.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Söptei (3., 1–0), Klement (35., 2–1), Krone (65., 3–1)

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadta U14-es csapatunk azt a győri gárdát, melyet győzelem esetén meg is előzhetett volna. Kifejezetten jó előjelnek számított, hogy Szűcs János legénysége megnyerte a legutóbbi két bajnokiját, azaz kifejezetten jó formában várta a zöld-fehér derbit. Ennek megfelelően határozottan jól kezdtek a mieink: a 2. percben a vendégek kapusa ugyan szögletre tudta ütni Bolla Áron 28 méteres szabadrúgást, de a sarokrúgást követően Söptei Bálint „hulló falevelével” szemben már tehetetlennek bizonyult a Rába-parti cerberus. Sokáig azonban nem örülhettünk a vezetésnek, mivel a 8. percben egy bal oldali beadást követően Algács Noel egyenlíteni tudott. Ezt követően Söpi veszélyeztetett két távoli lövéssel, ám az újabb gólra egészen a 35. percig kellett várni. Ekkor Klement Dávid szerzett labdát az ellenfél 16-osánál, majd higgadtan helyezett a hálóba. Így a szünetben 2–1-re mentek akadémistáink.

A második félidő elején szerencsénk volt, ugyanis a győriek szabadrúgása a kapufán csattant. A folyatásban a kapuk már jóval ritkábban forogtak veszélyben. A csapatok mezőnyben gyűrték egymást. A 68. minutumban viszont újfent Klement Dávid villant: támadónk remekül húzott el a jobb  oldalon, majd Krone Niklas elé tálalt, aki 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Ezzel pedig be is állította a 3–1-es végeredményt.

Nagyon vártuk ezt a mérkőzést, mivel egy szomszédvári rangadóról van szó. Nem voltunk most a legjobb állapotban, de a mentális erőnknek köszönhetően sikerült nyernünk. Lényegében a szív diadala volt ez a mérkőzés. Az első félidőben a tudatos elemek rendre visszaköszöntek a játékunkban. Jól játszottunk és szép gólokat szereztünk. Szünet után egy kicsit ránk jött az ETO. Ott nagyon fontos volt, hogy szervezettek tudjunk maradni a középső zónában. Úgy gondolom, hogy ez sikerül is. A harmadik gólunkkal pedig le tudtuk zárni a mérkőzést. Nagyon örülök az újabb három pontnak. Jó formában vagyunk, jól néz ki a csapat. Remélem az utolsó két mérkőzésen is így folytatódik minden

– fogalmazott a derbit követően Szűcs János vezetőedző.