Zárómeccses Haladás-vereség

Zárómeccses Haladás-vereség

Horváth Arnold 46, Katona István 5 percet játszott a bajnok DVTK ellen.

Nyárias meleg fogadta a csapatokat a Haladás Sportkomplexumban: a vasiak a már fordulók óta bajnok Diósgyőrt látták vendégül. A szombathelyieket Mursits – Nyíri, Devecseri, Bolla, Doktorics – Zvekanov, Csilus – Csernik, Rácz, Horváth R. – Molnár R. összeállításban küldte pályára Michal Hipp, azaz a kezdőcsapatban hat egykori Illés Akadémia-növendék kapott helyet: Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund. A kispadon – mások mellett – két 16 éves, Horváth Arnold és Katona István, valamint akadémiánk egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag várt bevetésre.

Jól kezdett a Hali, előbb Molnár Rajmund 17 méteres szabadrúgásánál, majd Csernik Kornél helyzeténél védett nagyot a miskolci kapus. Ami ezen az oldalon nem ment be, az a másikon igen: a 13. percben Lőrinczy révén szerzett vezetést a DVTK. Helyzete ezután inkább a vendégeknek volt, pedig a Halinál volt többet a labda. A 39. percben sérülés miatt cserét kért Horváth Rajmund, aki helyett Horváth Arnold állt be – a múlt heti bemutatkozás után most már a Rohonci úton is pályára léphetett a középpályás!

A II. félidő elején is inkább a diósgyőri térfelén zajlott a játék, akart és küzdött a szombathelyi csapat, de a bajnok védelme stabilan állt a lábán. A 85. percben Horváth Arnold helyére Katona István állt be, azonban ahelyett, hogy az utolsó rohamokra rendezkedhetett volna be a Hali, egy a védőzónában eladott labda után a DVTK betalált, így az utolsó pár perc csendben csordogált le, hiszen a piros-fehérek 2–0-ra győztek.

A Haladás a 9. helyen fejezte be a bajnokságot.