Zárásként vereség

Zárásként vereség

Hét NB III-assal kezdett a budapesti kék-fehér csapat.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia U19 3–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Pataki – Mayer, Halász, Kovács B., Szvoboda – Kovács P., Mozsár (Smeringa, 80.), Horváth J. – Ötvös, Katona (Udvardi, 46.), Pruska (Wolf, 68.). Vezetőedző: Horváth András.

Az U19-es bajnokságban már korábban eldőlt, hogy az Illés Akadémia biztosan ott lesz a felsőházban, azaz az első nyolcban végeznek Horváth András tanítványai. Az MTK számára ez a találkozó volt az utolsó szalmaszál, ennek megfelelő az NB III-as keretükből heten is ott voltak ellenünk a kezdőcsapatban. Ennek ellenére végig egy kiegyenlített meccset láthattunk: ahogy az ősz során sokszor, a kapufa ezúttal sem volt velünk.

Az első félidő felénél egy kombinatív akció végén szerezte meg a vezetést az MTK, ám ezt követően a mi perceink következtek. Ötvös Gábriel és Horváth József is a kapufát találta el, így nem tudtunk egyenlíteni.

A meccs hajrájára fordulva tudta növelni előnyét a budapesti csapat: egy szöglet után, majd egy kipattanónál is ők voltak a gyorsabbak és élesebbek, így 3–0-ra nyertek.

A bajnokságból még három mérkőzés van hátra: a mieink a legrosszabb esetben is a 7. helyen zárják 2022 őszét.

A bajnokság legvégén jártunk – ez látszott is ma. Egyrészt el is fáradtunk, másrészt pedig sok hiányzónk is volt – így három 2006-os születésű játékosnak is lehetőséget adhattam. A bemelegítésnél ráadásul megsérült Kovács Martin, ám Pataki Roland remekül élt az alkalommal, nagyon jól védett! Ebben a mai meccsben csak ennyi volt: az NB III-as játékosokkal teletűzdelt kék-fehérekkel mezőnyben teljesen kiegyenlített találkozót játszottunk, ám ők betaláltak, míg mi csak kapufákig jutottunk. Ez volt a mai mérkőzés különbsége, de a lényeg az, hogy a szezon előtt kitűzött komoly célunkat elértük

– mondta Horváth András vezetőedző.