Simut Mario első gólja és Rácz Barnabás 11-ese három pontot ért

Simut Mario első gólja és Rácz Barnabás 11-ese három pontot ért

Diósgyőrben is győzött, így harmadik rangadóját nyerte meg a Haladás.

Az első kör utolsó találkozójára utazott a Szombathelyi Haladás: a zöld-fehérek Miskolcon a 19. forduló nyitómérkőzésén léptek pályára. Michal Hipp Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Rácz, Derekas, Doktorics – Molnár R. összeállításban küldte ki a vasiakat, azaz Bosnjak Predrag egyéni képző edzőnk mellett hárman, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Rácz Barnabás képviselték az Illés Akadémia-múltat. A kispadon – többek mellett – Mursits Roland, Tóth Máté, Horváth Rajmund és Nyíri Vince várt az esetleges bevetésre. A hazaiaknál Hegedűs Jánost a cserék közé nevezte a DVTK mestere, Szergej Kuznyecov.

A Hali volt sokkal aktívabb a meccs elején. Doktorics Áron szerezhette volna meg a vezetést a Haladásnak: jó cselekkel lépett be a büntetőterületen belülre, ám 7 méterről a hosszú sarok mellé lőtt. Molnár Rajmund 24 méteres löketénél sem hiányzott sok, aztán a 19. percben megszületett a zöld-fehérek gólja. Bosnjak Predrag bedobása után visszakerült hozzá a labda, beadására pedig Simut Mario érkezett és jobbal a jobb sarokba továbbított, 0–1. Az első félóra végéhez közeledve a semmiből egyenlített a Diósgyőr: Lukács találata egyáltalán nem volt benne a meccs képében. Így a szünetre 1–1-gyel mentek a csapatok.

A fordulást követően a DVTK gyakorolt nyomást a Haladásra, inkább a mi térfelünkön pattogott a labda, volt, hogy a védők, volt, hogy Verpecz István hárított önfeláldozóan. Simut Mario akár második gólját is megszerezhette volna: 19 méterről végezhetett el szabadrúgást, ám az az oldalhálóban kötött ki. Negyedórával a vége előtt egy miskolci védelmi baki után 11-eshez jutottak a mieink: a labda mögé a sértett, Rácz Barnabás állt, aki higgadtan a bal sarokba lőtt, 1–2. A hajrára Doktorics Áront Horváth Rajmund váltotta, a szombathelyiek pedig megtartották előnyüket, így a Gyirmót és az MTK után a harmadik favoritot, a Diósgyőrt is legyőzték Michal Hipp tanítványai.