Nem érdemeltünk vereséget

Nem érdemeltünk vereséget

Hiába játszott egy teljesen kiegyenlített mérkőzést akadémiánk U13-as csapata, a találkozót mégis a vendég ETO FC Győr nyerte 2–1-re.

Illés Akadémia U13 – ETO FC Győr U13 1–2 (0–0, 1–1, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U13.:
Hajba – Németh B., Orbán, Szalma, Bock – Magadics, Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Dörnyei, Reiber, Mihók, Angler B., Győrvári, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző:
Szabó B. (27., 1–0)

A mérkőzés első tíz perce mondhatni az ismerkedés jegyében telt, ugyanis leginkább mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 11. minutumban aztán Szabó Botond jelentkezett egy sistergős bombával, ami a győriek ketrece fölött zúgott el. Az ellencsapásból viszont kis híján a Rába-partiak szereztek gólt. Nem sokkal később Módly Samu nézte ki magának a jobb alsó sarkot, de lövése célt tévesztett. Mivel mindhárom helyzet kimaradt, az etap végén 0–0-ra álltak a csapatok.

A második felvonásban viszont már megrezzentek a hálók: a 27. percben Módly Samu átadást Szabó Boti váltotta gólra, majd pár minutummal később egy kontra végén egalizáltak a győriek, így pedig a félidőben 1–1-re állt a szomszédvári zöld-fehér derbi.

A harmadik negyed elején aztán egy óriási egyéni hibát kihasználva már az ETO ment 2–1-re. Az etap folytatásában ugyan a vendégek domináltak, ám az eredmény már nem változott, így az utolsó 20 percet a győriek kezdhették egygólos előnyből.

A zárófelvonásban viszont fordult a kocka és végig Szűcs János tanítványai irányítottak. Szabó Botondnak volt három remek szabadrúgása is, de két esetben a vendégek kapusa hárított bravúrosan, míg egyszer a kapufán csattant a labda. Reiber Marcellnek is volt egy biztató lövése, de a laszti a keresztléc fölött zúgott el. A hosszabbítás pillanataiban aztán két büntetőt is megadhatott volna a játékvezető a mieinknek: előbb Orbán Rolival szemben szabálytalankodtak a győriek a kapu előterében, majd egy hálóba tartó lövést hárított kézzel egy vendégvédő. A spori azonban mindkét esetben továbbot intett, így pedig maradt a 2–1-es ETO-siker.

Úgy érzem, hogy U13-as szinten ez egy nagyon komoly iramú mérkőzés volt. Vereséget szenvedtünk ugyan, de végig motiváltak voltunk, több negyedben is domináltunk, kapufát rúgtunk. A játékvezető a végén egy teljesen jogos büntetőt nem adott meg nekünk. Nem tudom, hogy az miért nem büntető, ha valaki kézzel beleüt a labdába. Ettől függetlenül nagyon elégedett voltam a gyerekekkel, mert a játékuk, teljesítményük alapján nem érdemeltünk vereséget

– fogalmazott a mérkőzést követően Szűcs János vezetőedző.