Zárásként is abszolút kiegyenlített meccs

Zárásként is abszolút kiegyenlített meccs

Négy fiatalabb játékos is szerepelt Kovács László együttesében.

Illés Akadémia U17 – MTK Budapest U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17:
Németh H. – Baján, Stefanich, Csörnyei (Liplin, 75.) – Abért B., László (Smeringa, 63.), Horváth A., Deme – Lehel (Hurtyák, 75.), Takács-Földes (Sabia, 86.), Wolf (Tóth Á., 63.). Vezetőedző: Kovács László.

Az U17-es bajnokság A-csoportjának ez már az utolsó fordulója volt: a mieink az MTK ellen zárták a 2022/2023-as idényt. Magyarország rendezi az U17-es Európa-bajnokságot május 17-e és június 2-a között (bízunk benne, hogy Katona Istvánnal a mieink keretében), ez indokolja a korai zárást. Kiegyenlített játékot hozott az első játékrész: előbb mi álltunk közelebb a gólhoz. Egy bedobás után Takács-Földes Olivér ment le az alapvonalig, visszalöbbölt labdáját pedig Lehel Roland kapásból, jobb külsővel a bal oldali kapufára rúgta. A kék-fehérek egy felépített akció végén kerültek nagy helyzetbe: a centerpozícióból lövésre lekészített labdából azonban nem találtak kaput.

Horváth Arnold lövőkedve a második félidőben megérkezett: az 53. percben 28 méterről célozta meg az MTK-kaput, ám a léc alól szögletre piszkálta a bombát a kékek kapusa. Mi voltunk az aktívabbak ebben a periódusban: egy remek jobb oldali beadás után László Krisztián fejjel célozta meg a kapu bal felét, ám ezt is elérte a vendégek hálóőre. Hiába nyomtunk, egyszer jött át a térfelünkre az MTK, be is találtak: egy jobb oldali beadást követően fejjel szereztek gólt a fővárosiak, 0–1. Számukra ez elegendőnek is tűnt, ám mi hátrányban is erőltettük az előrejátékot. A több fiatalt is bevető Kovács László–Nagy József-edzőpáros a cserékkel is azt jelezte, hogy célja a gól-gólok szerzése, azonban ma nem sikerült betalálni, így az MTK elvitte a három pontot Szombathelyről.

Ismerkedésre nem hagytunk időt: egymásnak esett a két csapat. Sok párharc jellemezte a mérkőzést, emellett azonban mindkét együttes játszani akarta a futballt. Részünkről jók voltak az átmenetek, remekül fejlődtünk fel a védekezésből, illetve a támadóharmadban működött a labdaszerzésünk is. Az első félidőben mi kapufát rúgtunk, míg a vendégeknek egy veszélyes átlövése volt. A fordulás után is folytatódott a ki-ki mérkőzés: miközben előttünk adódtak a lehetőségek, melyeket az MTK kapusa nagyszerűen hárított, addig a vendégek betaláltak. Úgy tűnt, hogy tipikus egygólos találkozó lesz a mai, ennek ellenére mi nem adtuk fel, továbbra is mentünk-tekertünk-hajtottunk. Nagyrészt elégedett lehettem, sok fiatalt próbáltunk ma ki: Abért Barnit, Tóth Ábelt, László Krisztiánt, valamint a két évvel fiatalabb Liplin Bencét is – egyikük sem okozott csalódást

– értékelt Kovács László a találkozó után.