Ötször zörgettük meg a győriek hálóját

Ötször zörgettük meg a győriek hálóját

Női U19-es csapatunk a Diósgyőr elleni mérkőzés után a Győr korosztályos együttesétől sem kapott gólt és magabiztos, 5–0-s győzelmet aratott a bajnokság 24. fordulójában.

Illés Akadémia-Viktória U19 – ETO FC Győr U19 5–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Kocsi P., 71.) – Kováts A. (Rugovics B., 56.), Kránicz V., Szabó L. – Nagy D. (Mesterházy I., 56.), Gravencz G., Csejtei E., Szabó F. (Németh N., 74.) – Varró V. (Novák L., 56.), Hécz Zs. (Vesztergom B., 71.) – Csáki E. (Kaszap K., 71.). Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Nagy D. (34., 1–0), Szabó F. (59., 2–0), Hécz Zs. (65., 3–0), Csáki E. (68., 4–0), Gravencz G. (87., 5–0)

Zöld-fehér, nyugati összecsapás következett szombat délután női U19-es csapatunk számára, az ETO FC Győr látogatott Szombathelyre. A mieink már az első pillanattól kezdve igyekeztek semmi kétséget sem hagyni afelől, hogy melyik csapat nyerheti meg az összecsapást. Óriási nyomást helyeztünk ellenfelünkre, keményen letámadtunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az utolsó passzokba, mozzanatokba azonban sajnos hiba csúszott. A győriek foggal-körömmel védekeztek, építkezni szinte egyáltalán nem tudtak, nagyon érett a vezető találatunk. Ez végül a 34. percben meg is született, Nagy Dorottya juttatta előnyhöz a mieinket. Az 1–0-s fordulás után sem változott a játék képe, rendületlenül támadtunk, újabb gólt, gólokat akartunk szerezni, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: az 59. percben Szabó Fanni révén dupláztuk meg előnyünket, majd Hécz Zsuzsanna és Csáki Eszter is eredményes volt, egyre inkább szakadt ki az a bizonyos gólzsák (4–0). Teljes mértékben a vendégek térfelén zajlott a játék, még ilyen előnynél is beszorítottuk őket és folyamatosan mentünk előre. Ennek végül egy Gravencz Gréta-bomba lett az eredménye, a mieink meggyőző, 5–0-s sikerrel tartották Szombathelyen a három bajnoki pontot.

Először is mindenképpen gratulálok a lányoknak. Nehezebb szülés volt, mint ahogyan azt eredmény mutatja, de úgy gondolom, hogy ezt most saját magunknak köszönhettünk. Sajnos nagyon sok hatalmas lehetőséget kihagytunk, főleg az első játékrészben, ilyen helyzeteket nem lehet kihagyni. Hátul viszont stabilok voltunk, ellenfelünknek 4–0-nál volt először helyzete, kapuralövése, ennek kifejezetten örülök, illetve, természetesen annak is, hogy minden egyes győzelemmel teszünk egy fontos lépést előre. A játék ugyan hagyott kívánnivalót maga után, így a ballagások, érettségik közepette abszolút elégedett vagyok és még egyszer gratulálok mindenkinek

– fogalmazott a győztes találkozó után Tebeli György vezetőedző.