Zalaegerszegi srácok az Illés Akadémián

Zalaegerszegi srácok az Illés Akadémián

Az utóbbi időszakban több rendkívül tehetséges ifjú labdarúgó érkezett a ZTE FC kötelékéből utánpótlásképző centrumunkba. Közülük Deme Sebő és Liplin Bence is az elégedettség hangján szólt az itteni körülményekről, nem csoda, hogy egyetlen percig sem bánták meg döntésüket.

Sorozatunk első részében két Sopronból érkezett ifjú játékosunkat, Krone Niklast és Markó Martint mutattuk be. A srácok elmondták, hogy remekül érzik magukat utánpótlás-nevelő centrumunkban, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy valóra válthassák álmaikat, azaz „minimum” élvonalbeli labdarúgókká váljanak. Szerencsére ezen a véleményen van két zalaegerszegi növendékünk is, bár az is igaz, hogy ők a Hali és Zete közötti „legendás” rivalizálás miatt picit nehezebben döntöttek Szombathely mellett.

Ha jól tudom, akkor többször is megnéztek az Illés Akadémia munkatársai, mielőtt megkerestek volna ezzel a lehetőséggel. Először próbajátékról volt szó, ám később úgy döntöttek, hogy erre nincs is szükség. Eljöttem megnézni egy edzést, ami nagyon tetszett. Ezt követően a szüleimmel közösen határoztunk a „költözés” mellett. Tudom, hogy a két felnőtt csapat szurkolói nem igazán szeretik egymást, de ezzel én nem foglalkoztam. Nekem sokkal lényegesebb ennél, hogy remekül érzem magam itt. A körülmények tökéletesek. Én az elején alaposan meg is lepődtem azon, hogy mennyire odafigyelnek minden részletre. Többek között az egészségügyi részlegre, a masszázsra és a rehabilitációra gondolok. Rengeteg a pálya, az edzők nagyon rendesek, felkészültek. Úgy érzem, hogy talán taktikailag fejlődtem a legtöbbet, mióta az akadémián vagyok. A kollégiumban is minden rendben: Bodrogi Bencével vagyunk egy szobában, akivel korábban csapattársak voltunk Zalaegerszegen. De úgy érzem, hogy mindenkivel jó a kapcsolatom. Megpróbálok a kisebbek felé is nyitni, mert fontosnak tartom, hogy velük is megfelelő viszonyt ápoljak. Összegezve bátran ajánlanám valamennyi utánpótlás focistának az Illés Akadémiát, ahol reményeim szerint NB I-es futballistát nevelnek majd belőlem

– fogalmazott Deme Sebő, aki 2021 nyara óta az U16-os csapatunkat erősíti.

A hasonlóan tavaly érkezett Liplin Bence viszont az U15-ös együttesünknek oszlopos tagja, avagy akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy gólvágója.

Még az U13-as regionális bajnokságban játszottam a ZTE színeiben az Illés Akadémia ellen. Úgy érzem, hogy talán nem is teljesítettem ezeken a mérkőzéseken rosszul, mivel idehívtak futballozni. Számomra zalaegerszegi játékosként sem volt egyetlen percig sem kérdés, hogy igent mondok. Ugyan hívott a Videoton is, de az Illés szimpatikusabb volt. Ebbe pedig beletartozik a hely és a csapat is. Azóta is úgy gondolom, hogy egy igen jó döntés volt, hogy Szombathelyre jöttem. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy itt már az U15-ben játszhattam. Úgy gondolom, hogy a magamtól elvárt teljesítményt hozni is tudtam. Bízom abban, hogy ezt másik is így gondolják. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem ebben a szűk egy éveben. Főként az első érintésekre és a passzolásra gondolok. De például a labda nélküli mozgásokban még bőven tudok előre lépni, ahogy persze sok minden másban is. Látva azt, hogy milyen sok akadémista szerepelt a Haladás NB II-es felnőtt csapatában, az én célom is azt lett, hogy a nyomdokaikba léphessek. Ebben pedig a szüleim is maximálisan támogatnak, mivel ők is úgy érzik, hogy nagyon jó helyre kerültem

– nyilatkozta Liplin Bence, aki elmondása szerint már teljesen felépült súlyos sérüléséből és alig várja, hogy a nyári szünet után ismét munkába állhasson az Illés Akadémián.