Szépen csillog a bronzérem is

Szépen csillog a bronzérem is

Véget ért a Rainbow 6: Siege-szezon az Illés Akadémia Spirit számára.

A 2022-es Rainbow 6: Siege szezon az Illés Akadémia Spirit számára bombasztikusan indult, hiszen szinte végig az alapszakaszban a tabella első helyén álltunk. Voltak nehéz mérkőzések, voltak szoros meccsek, de összességében rendes játékidőben, amikor minden játékosunk tudott játszani, akkor egyszer sem kaptunk ki. Azonban a rájátszást így is a második helyen kezdtük meg, hiszen annak a kellemetlen meccs-halasztási sikertelenségnek „hála” – ahol az egyértelműen sokkal gyengébb Nice Gaming nem volt hajlandó 5 (!) percet sem várni a külföldi versenyről érkező csapatunkra – meccs nélkül „győzték le” a mieinket.

A rájátszásban a WnP csapata volt az ellenfelünk, akik a tavalyi szezon óta óriásit fejlődték. Komoly kellemetlenség számunkra – emiatt főleg hajtott bennünket a visszavágás vágya – hogy ők voltak azok, akik az akadályt jelentették a V4-es nemzetközi kijutásban. A mérkőzésnek így, ha ezt a mentális nehézséget is hozzáadjuk, talán már a WnP volt az esélyese, de ennek ellenére nem feltartott kezekkel mentünk a szerverre. Az első map Oregon volt (az ellenfél választása), és nagyon szoros körök követték egymást. 3–3-nál cserültünk térfelet, végül azonban 7–4-re alulmaradtunk. A következő map, Bank, már a mi pályánk volt, ennek megfelelően erősen is kezdtük. Az elképesztően szoros meccsen többször az utolsó másodpercekben dőlt el a kör, és sajnos egyszer sem a mi oldalunkra. Valahogy olyan érzése volt az embernek, mintha az univerzum se akarná, hogy mi nyerjünk, tényleg semmi sem jött össze. A mérkőzést még meccspont előtt (is) szorossá tettük, de végül le tudta zárni az ellenfelünk és 7–5-re 2–0-s összesítéssel a WnP jutott tovább.

A bronzmeccsen a Békéscsabai E-sport Egyesület volt az ellenfelünk. A csabaiakkal idén sokszor és sok játékban találkoztunk, legfőképp CS:GO-ban, ott hazánk legjobbjai közt tartják őket számon (velünk együtt). A mérleg abban a taktikai lövöldében talán egy picit az ő oldaluk felé húz, azonban R6-ban erősebbnek számítunk mi. Még akkor is, ha nagyon tehetséges fiatalokat sorakoztatnak fel évről évre. A mérkőzésen érezhetően kevesebb teher volt már a srácainkon, teljes magabiztossággal tudtak játszani és könnyűszerrel, 3–0-s összesítéssel húzták be a bronzmérkőzés BO5-ös szériáját! Mindezt azt jelentette, hogy a harmadik helyen zártunk a hazai R6-bajnokságban! A győztes egyébként a KMK csapata lett.

Eközben egyébként a LOL csapatunk és a CS:GO csapatunk is a magyar bajnokság FINAL Fourjába jutott, tehát eddig 3/3 csapatunk a magyar csapatok elitjében tudhatja magát. A CS:GO-sok ma, azaz június 23-án 18:00-kor a döntőbe jutásért az ONYX ellen játszanak, mindez követhető a twitch.tv/esport1tv csatornán.

Szurkoljunk nekik is élőben!