Remek győzelmet arattak az U17-es lányok

Remek győzelmet arattak az U17-es lányok

A mieink Horváth Amira, Tóth Lili Boglárka, Sági Fruzsina, valamint Karancsi Emma góljával 4–0-ra múlták felül a Fehérvár FC U19-es korosztályát.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Fehérvár FC U19 4–0 (1֪–0)
Gólszerzők:
Horváth A. (5., 1–0), Tóth L. B. (56., 2–0), Sági F. (61., 3–0), Karancsi E. (65., 4–0)

Jó ismerőssel találkozott szombat délután jócskán megfiatalított és felforgatott U17-es csapatunk. Hét U15-ös játékost tudhattunk a sorainkban! Faggyas Milán és Kiss Zsófia tanítványai a Fehérvár FC, saját bajnokságát 103–4-es gólkülönbséggel vezető U19-es korosztályával mérkőztek meg a felkészülés következő állomásaként. Együttesünk a Bényei Bernadett, Nagy Barbara, Doncsecz Anna, Tóth Lili Boglárka, Licskai Léna, Sági Fruzsina, Bihari Csenge, Bihari Patrícia, Karancsi Emma, Bukor Zoé, Sipos-Kiss Virág, Horváth Amira, Palatin Dorka, Báder Márta, Potor Leona összeállítású kerettel vágott neki az erőfelmérőnek.

Mezőnyjátékkal, nagy küzdelemmel indult a találkozó. Bukor Zoé szép kiugratása és Horváth Amira okos befejezése után hamar sikerült megszereznünk a vezetést. Minden egyes labdáért hatalmasat harcoltak a felek, a mieink a több év korkülönbség és a vendégek fizikális fölénye ellenére felvették a kesztyűt és keményen beleálltak a párharcokba. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egyedül Licskai Léna lövésénél kellett nagyot védenie a fehérváriak hálóőrének, így aztán egygólos előnyről várhattuk a második játékrészt.

Lövésből lesz a gól – tartja a mondás, erre pedig ékes példa volt a második félidő első szakasza. Sokkal többet, sokkal bátrabban próbálkoztunk, mint addig, Tóth Lili Boglárka révén pedig sikerült is megduplázni előnyünket, már 2–0-ra vezettünk. Kisvártatva aztán Sági Fruzsina remekbe szabott távoli löketével nyílt tovább az olló, majd Karancsi Emma is beköszönt, szűk tíz perc alatt villámgyorsan 4–0-ra módosítottuk az állást. Ezt követően aztán kissé hasonló irányt vett a mérkőzés – melyet továbbra is maximálisan kézben tartottunk -, mint az első félidőben, főleg a párharcok domináltak. Újabb gól már nem is esett, így aztán a mieink 4–0-s sikerével zárult a találkozó.

Nagy dicséret illeti a lányokat, mert ahhoz képest, hogy nem sokat tudtunk együtt, ebben a felállásban készülni – és hogy többen is voltak, akik olyan poszton játszottak, ahol korábban még nem – maximálisan igyekeztek betartani a taktikai utasításokat. Az első félidőben talán kissé megilletődöttek voltunk, nem igazán volt meg a ritmus, az a dinamika, amit szerettünk volna, ám a második felvonásra már tudtunk váltani. Ez az eredményben, de ami sokkal fontosabb, hogy játékban is megmutatkozott. Mindenkinek tudtunk megfelelő játékpercet adni, a lányok éltek is ezzel, úgyhogy még egyszer gratulálok nekik

– értékelte a látottakat Faggyas Milán vezetőedző.