Jó játék és három gól a főpróbán

Jó játék és három gól a főpróbán

Kitűnő csapatot győzött le az Illés Akadémia U19.

Illés Akadémia U19 – FC Petrzalka U19 3–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Frák, Stefanich, Csörnyei – Baján, Horváth A., Bolla B., Mozsár, Takács-Földes – Kopácsi Á., Pruska. Csereként pályára léptek: Molnár-Végh – Bonchis, Losontin, Smeringa, Stefanich, Kopácsi B. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska (22., 1–0), Baján (77., 2–0; 82., 3–0)

A 2. percben már helyzetbe kerültünk, ám Baján Roland lövése az oldalhálóban kötött ki. A 10. percben Takács-Földes Olivér tette le a labdát egy 17 méteres szabadrúgáshoz, ám centikkel mellé szállt a lövés. A 20. percben Baján beadásáról éppen csak lemaradt Pruska Dániel. A félidő felénél előnybe kerültünk: Horváth Arnold szerzett labdát majd tisztára játszotta magát és rendkívül önzetlenül Pruskához passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania, 1–0. Ez aztán intő jel volt a vendégeknek, akik távoli lövésekkel próbálkoztak. Ezek közül egyet Kostyák Rajmund bravúrral hárított, a többi – ha csak kevéssel is, de – mellé szállt.

A szünet után Molnár-Végh Marcellt nem hagyták unatkozni a pozsonyiak: a 21 méteres lövést szögletre tornáztak kapusunk. Egy óra elteltével Bolla Bálint is rászúrt egyet, ám ici-picit tévedett középpályásunk. A hozzánk hasonlóan a futballt játszó ellenfél kétszer is lövőhelyzetet alakított ki, előbb MVM hárított, másodjára célt tévesztett a löket. A 77. percben jól reagáltuk le a vendégek kirúgását: Kopácsi Balázs mélységi passzát Bonchis Olivér vette át, ő finoman lekészítette Smeringa Eriknek, akinek kiugratásával Baján Roland lépett meg és lőtt a rövid felső sarokba, 2–0. Öt perc múlva Bonchis Olivér fejelte át a vendégvédőket, a passzt Baján vette át és lőtt a kapus mellett a hálóba, kialakítva a 3–0-s végeredményt.

A felkészülést lezártuk ezzel a mérkőzéssel. A jövő héten kezdődik a tavaszi szezon számunkra. Úgy gondolom, hogy a játékosok készen állnak a feladatra! Ezen a mérkőzésen zömében a párharcokon volt a hangsúly, kevésbé a játékon. Az első félidőben egy jó előrefelé védekezésből szereztük meg a vezetést. Harcosságból tudtuk növelni az előnyünket az utolsó negyedórában. A játékperceket is figyelembe vettem, nagyon hasznos volt ez a mérkőzés egy kitűnő csapat ellen

– mondta Horváth András.