A kitűnő iramú meccsen egy gól döntött

A kitűnő iramú meccsen egy gól döntött

Sajnos, azt nem mi szereztük.

Illés Akadémia U17 – FC Petrzalka U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Stampfel, Erdei – Abért B., Bécsy, Paizs, László, Szabó M. M. – Bene – Liplin. Csereként pályára léptek: Fülöp, Szakasics, Skravanek, Menzselejev, Abért O. Vezetőedző: Kovács László.

Változatos mérkőzést vívtak a felek. A kapufa nem volt velünk: Szabó Máté Mihály egy szélről indult akció végén a bal oldali kapufát találta el – ez volt a legnagyobb lehetőségünk. A második félidőben egy kontra végén nagy bravúrt mutatott be Farkas Dávid, azonban egy átlövésből a 64. percben mégis előnybe kerültek a szlovákiaiak. Mi pedig emberelőnybe: Abért Olivért gólhelyzetben akadályoztak, így tíz emberre fogyatkoztak a pozsonyiak. Egyértelműen fölénybe kerültünk, záporoztak a lövések, jöttek a beadások, helyzetek adódtak előttünk, ám az i-re a pontot nem tudtuk feltenni, így egygólos vereséget szenvedtünk.

Jól felkészült csapatok játszottak egymással: egyértelműen mindkét együttesnek hasznára vált a találkozó.

Ismét nagyon jó ellenféllel szemben meccselhettünk: kemény, agresszív, előre futballozó csapattal találkoztunk, akik ráadásul jól építették a játékot. A meccs elején próbáltuk felvenni a ritmust, játékban felülnőni az ellenfelet. Az erőfutball dominált a második félidőben, sok volt a pontatlanság mindkét oldalon. Rákényszerítettek bennünket a gyors játékra és döntésekre, ami remekül szolgálta a felkészülésünket

– mondta Kovács László.