Visszavágtunk az MTK-nak

Visszavágtunk az MTK-nak

Tebeli György vezette U19-es csapatunk 2–1-es győzelmet aratott az őszi idény utolsó mérkőzésén

Illés Akadémia-Viktória – MTK Budapest 2–1 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. – Németh A., Rugovics B., Pálmai E. (Hajba J. 46.), Németh Zs. P. – Szabó L. (Simon F. 46.), Németh M. – Pálfy B., Varró V., Nagy D. – Kaszap K.  Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (45., 1–1), Simon F. (76., 2–1)

A hétközi, ETO FC Győr elleni mérkőzés után három nappal újabb rangadó várt akadémistáinkra, akik az MTK együttesét fogadták. A két csapat budapesti mérkőzésén egy büntetőnek köszönhetően a kék-fehérek egygólos győzelmet arattak, így a lányoknak volt miért visszavágniuk.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, mezőnyfölényt tudtak kialakítani, és főként a mi térfelünkön zajlott a játék. Sok energiánkat felemésztette a védekezés – Pálmai Eszter például nagyon fontos helyzetben mutatott be óriási mentést –, de nekünk is voltak lehetőségeink a vezetés megszerzésére. Ez végül egy jobb oldali akció után az MTK-nak sikerült, a 27. percben Legendás Lora találatával került lépéselőnybe a fővárosi alakulat. A kapott gól után tovább tettük a dolgunkat, minden egyes labdáért nagyot küzdöttünk, a játékrész utolsó periódusa pedig kiegyenlítettebb játékot hozott. Sőt, mi több, a 45. minutumban Varró Veronika szabadrúgásával az egyenlítés is összejött, 1-1-re álltak a csapatok az első félidőt követően.

A fordulás után két helyen változtatott Tebeli György, Simon Franciska, valamint Hajba Jázmin érkezett, akik remekül szálltak be a mérkőzésbe. Egyértelműen átvettük az irányítást, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, volt, amikor egy támadáson belül Varró Veronika, Simon Franciska, valamint Kaszap Kamilla révén háromszor is betalálhattunk volna. A csereként beállt Simon Franciskának ez nem sokkal később sikerült is, remek ballábas lövésének köszönhetően 2-1-re már mit vezettünk. Ezután is taktikusan, fegyelmezetten futballoztunk, mindenki pontosan tudta a feladatát, igazi csapatként működtek a lányok. A hajrában egy-két lehetőség még adódott a kitámadó MTK előtt, gólt azonban nem sikerült szerezniük, ami azt jelentette, hogy 2–1-es győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól U19-es leánycsapatunk.

A téli pihenőt követően a február 26-27-i hétvégén a Ferencváros otthonában kezdjük meg tavaszi szereplésünket.

Nagyon örülök a győzelemnek, mert nem úgy indult a találkozó, hogy három ponttal fogjuk elhagyni a pályát. Ellenfelünk jobban játszott az első félidőben, akár többgólos előnyre is szert tehetett volna, ez viszont nem sikerült nekik, sőt, mi több, mi tudtunk egyenlíteni a hajrában. A bekapott gól után egyébként szerkezetet váltottunk, ami egyértelműen jót tett a játékunknak. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, megbeszéltük, kinek mi a teendője, ez pedig egyértelműen meglátszott a teljesítményünkön is. A cserék sokat lendítettek a játékunkon, megérdemelten fordítottuk a magunk javára a mérkőzést, egy kiváló csapatot győztünk le. Boldog vagyok, hogy így megyünk pihenőre, nehéz napok, hetek vannak mögöttünk, az elmúlt 13 napban 4 mérkőzést is játszottunk, mindenkire ráfér most egy rövid szusszanás a levezetés előtt

– értékelt Tebeli György