Kissé fáradtnak tűntek U13-as játékosaink

Kissé fáradtnak tűntek U13-as játékosaink

Az ETO FC Győr elleni szerdai rangadót követően ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtott Nagy László legénysége, így pedig 2–1-es vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár együttesétől.

Illés Akadémia U13 – CREDOBUS Tehetségközpont U13 1–2 (0–0, 0–1, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U13: Hajba – Laczó, Szakály, Axnix – Hideg, Tóth D. – Szántó, Bosnyák Bence, Horváth Á. Cserék: Bosnyák Botond, Tasnádi Zs., Angler, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Horváth Á. (68., 1–1)

A mérkőzés első negyede sokkal inkább a küzdelemről szólt, mintsem a szép játékról. A gyerekek rendesen hajtottak, de a kapuk csak igen-igen ritkán forogtak veszélyben. Az egyetlen igazán nagy ziccer a vendégek előtt adódott, de szerencsére Hajba Botond védeni tudott.

A második etap első komolyabb lehetősége viszont a mieinké volt: Bosnyák Botond remek cselek után célozta meg a kaput, de az óváriak cerberusa hárított. A 29. percben aztán jött a derbi első gólja: Sághy Botond nyargalt el a jobb oldalon, majd magabiztosan lőtt a hálónkba. Nem sokkal később Horváth Ármin szabadrúgását követően Bosnyák Botond fejelt kapura, de az egyenlítés elmaradt, így a szünetben 1–0-ra vezettek a vendégek.

A harmadik felvonás nagyon hajazott az elsőre, mivel egyértelműen a küzdelemről szólt.

A záró 20 percben viszont picit felpörögtek az események. A 68. percben egy szép támadás végén Horváth Ármin helyezett higgadtan a hálóba, és ezzel 1–1-re alakította az állást. Nem sokkal később Hajba Botond védett egy hatalmasat. A 75. percben azonban már Boti sem tudott hárítani, ugyanis Mészáros Áron magabiztosan értékesítette az óvári együttesnek megítélt büntető. A góljával pedig ki is harcolta csapata számára a 2–1-s győzelmet.

Küzdelmes mérkőzést játszottunk egy kifejezetten agresszív stílusban futballozó, fizikálisan nagyon erős ellenféllel. Nem játszottunk jól, csak egyszer tudtuk bevenni a vendégek kapuját. A támadóharmadban mindenképpen javítanunk kell a teljesítményünkön

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.