Visszavágott az MTK

Visszavágott az MTK

Tavaly októberben a fővárosiak ellen szerezte meg a 2021/22-es szezonban első győzelmét U14-es csapatunk, most viszont a kék-fehérek akarata érvényesült és teljesen megérdemelten nyertek 2–0-ra.

MTK Budapest U14 – Illés Akadémia U14 2–0 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Őri K. – Kiss B., Tasnádi Á., Kelemen, Nyári (Papp M., 60.) – Hende (Molnár L., 68.), Bolla Á., Meskó – Krone, Klement (Szele, 68.), Tóth E. (Virág, 38.). Vezetőedző: Szűcs János.

A két csapat őszi, szombathelyi mérkőzését Szűcs János tanítványai kifejezetten jó játékkal nyerték meg a Haladás Sportkomplexumban 1–0-ra, így nem csoda, hogy optimistán készültek ifjú akadémistáink a fővárosi „visszavágóra”. Az első negyedórában pedig nem is volt gond a fiataljaink játékával: működött a letámadás, a hazaiak nem is tudtak kibontakozni. Ezt követően viszont a fővárosiak vették át az irányítást és mezőnyfölényt sikerült kiharcolniuk, helyzeteket azonban nem igazán tudtak kialakítani. Ebben az időszakban fiataljaink főként a középső zónában nem találták a megfelelő védekezést, szerencsére ez nem hozott magával bekapott gólt. Külön balszerencse, hogy már az első félidő végén kényszerű cserét kellett vezetőedzőnknek eszközölnie, Tóth Erik sérülése miatt.

A gólnélküli állásról induló második félidő elején ismét a mieink domináltak és ez már ziccerekben is megnyilvánult, ám sajna Kiss Benedek, Virág Ádám és Klement Dávid sem élt a kínálkozó lehetőséggel. A 65. percben viszont labdát veszítettünk és az MTK ki is használta az adódó helyzetet és megszerezte a vezetést. Nem sokkal később a vendéglátók rárúgták a másodikat is, ezzel pedig a lényegi kérdéseket el is döntötték: teljesen megérdemelten nyertek 2–0-ra.

Ma nem tudom megdicsérni a játékosaimat. Többen is messze elmaradtak a tőlük elvárható teljesítménytől. Nagyon sok párharcot veszítettünk el. Ráadásul a tűz is hiányzott a srácokból, pedig várható volt, hogy az MTK kiemelten kezeli ezt a meccset. Végig jobban akarták a sikert és megérdemelten nyertek, amihez gratulálok nekik. Tőlünk viszont Őri Krisztofert szeretném kiemelni játékáért, hozzáállásáért. Kár, hogy az általunk felállított szintet ezúttal nem tudtuk megugrani

 – összegezte a fővárosi derbit Szűcs János vezetőedző.