Hiába nyújtottuk a tavasz eddigi legjobb teljesítményét

Hiába nyújtottuk a tavasz eddigi legjobb teljesítményét

Összességében egyáltalán nem szolgált rá a vereségre a Honvéd otthonában az U19-es csapatunk, mivel Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai szinte végig mezőnyfölényben játszottak.

Budapest Honvéd-MFA U19 – Illés Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Dezamits, Kozári (Nagy H., 80.), Tóth K., Szvoboda (Halász, 80.) – Nagy B. (Kovács P., 62.), Szabó B., Horváth B. – Udvardi (Váncsa, 66.), Kállai Z., Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Alaposan „megfiatalított” csapattal álltunk fel a remek erőkből álló kispesti gárda elleni idegenbeli derbire. Ettől függetlenül egyáltalán nem kezdtek bátortalanul Horváth Rudolf tanítványai. Pech, hogy a hazaiak egy lepattanó labdát követően már a 12. percben meg tudták szerezni a vezetést. Ezt követően azonban a mieink kerültek fölénybe és kétszer is Bunevácz Bence lábában volt az egyenlítésünk. Kár, hogy ott is maradt, így a félidőben 1–0-ra mentek a fővárosiak.

Térfélcserét követően akadémistáink még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak és szó szerint a kapujukhoz szegezték a kispestieket. Egymás után dolgoztuk ki a ziccerek, de „csak” kapufáig jutottunk. Közben pedig a játékvezető két 11-est is „elfelejtett” befújni nekünk: sem egy nyilvánvaló kezezésért, sem pedig a Kállai Zalán elleni szabálytalanságért nem ítélt büntetőt a javunkra. Ezek után aztán a 72. percben egy kósza kontrát eredményesen fejezett be a Honvédból László Máté, aki ezzel be is állította a 2–0-s végeredményt.

Nagyon készültünk a Honvéd ellen, mert a sok fiatal ellenére is bátor, jó játékkal szerettünk volna előrukkolni. Úgy gondolom, ez össze is jött. Kár, hogy a hazaiak a kevés hibánkat szinte 100 százalékban ki is használták. Az építkezés fázisában vagyunk, de szerintem így is a tavasz legjobb játékát nyújtottuk. Ennek pedig előbb vagy utóbb eredménye is lesz. Akár hazai pályán, akár idegenben

– nyilatkozta a találkozót követően Horváth Rudolf vezetőedző.