Visszavágott az Eszék

Visszavágott az Eszék

Doncsecz Levente, Tarján Patrik és Szijjártó Ármin játszottak ezen a találkozón.

A Horvátországban edzőtáborozó Szombathelyi Haladás a szlovén NK Aluminij elleni 2–2-es döntetlent követően csütörtökön a horvát NK Osijek együttesével csapott össze. Az eszékiek a tíz csapatot felvonultató horvát első liga harmadik helyén állnak, úgy, hogy ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az előtt lévő Dinamo Zagreb és az NK Rijeka.

A vasiak Verpecz – Kállai K., Guzmics, Németh M., Bosnjak – Tóth M., Holdampf, Csilus, Doktorics – Lencse, Tóth-Gábor tizeneggyel kezdtek. Az eszékieknél a magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László szerepelt. A mieinknél Rózsa és Pataki kapusként, Antal, Kiss B., Doncsecz, Szijjártó és Tarján pedig mezőnyjátékosként várt bevetésre. Legutóbb 2017 novemberében találkozott a két csapat, amikor a Haladás Sportkomplexum megnyitóján a zöld-fehérek 3–1-re nyertek.

Ahogy akkor, most is a kék-fehérek szerezték meg a vezetést: a 30. percben egy bal oldali Osijek-akció futott, lesgyanús szituáció után a 16-oson belül is tudtak tiszta embert találni, és az alapvonalról visszagurított labdát Topcsagics 5 méterről Verpecz lába mellett a kapu közepébe lőtte laposan, 1–0.  Az első félidő hosszabbításában egy 17 méteres szabadrúgást Mikolcsics rúgott a sorfal fölött a bal felső sarokba, 2–0. Adódtak előttünk is lehetőségek, főleg a meccs első periódusában, ám ezek kimaradtak.

Fordulást után is gólratörőbb volt az Eszék: az 53. percben Fucak szép mozdulattal tekert a kapu jobb felébe, így már három volt közte. Az 59. percben egy szöglet után Németh Milán lövését blokkolták. Az újabb sarokrúgást követően Kiss Bence emelt veszélyesen középre: Holdampf lövését a gólvonalon egy hátvéd blokkolta, a kipattanót Lencse lőtte rá, ez is levágódott, harmadjára Németh Milán érkezett, és a cséká nagy erővel a kapu közepébe lőtt, 3–1. A 77. percben Doncsecz Levente, öt perccel később pedig Szijjártó Ármin és Tarján Patrik álltak be, az eredményben azonban változás már nem történt, azaz az eszékiek vissza tudtak vágni a négy évvel ezelőtti vereségért.