Veszélyesek voltak a szögleteink

Veszélyesek voltak a szögleteink

Az első félidőben kétszer is sarokrúgás után talált be Szűcs János legénysége a DVTK kapujába, így ennek köszönhetően U14-es csapatunk végül 2–1-re nyerte meg a küzdelmes összecsapást.  

Illés Akadémia U14 – Diósgyőri VTK U14 2–1 (2–1)
Illés Aka. U14.: Németh B. – Kiss B. (Tasnádi, 49.), Bolla Á., Kelemen, Molnár L. (Nyári, 74.) – Hende, Krone, Markó – Papp M. (Haág, 64.), Klement, Tóth E. (Szele, 64.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Krone (23., 1–1), Klement (31., 2–1)

Már az első pillanatokban támadólag lépett fel csapatunk a Diósgyőr elleni derbin, ám az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott a 7. percben. Szerencsére Németh Bence bravúros védést mutatott be. A 18. minutumban azonban már a cerberusunk sem tudott segíteni: egy távoli lövésből született találattal került előnybe a DVTK. A középkezdés után kis híján egyenlítettünk, ám Markó Martin a kapufát találta telibe. A 23. percben viszont már megrezdült a vendégek hálója is: Tóth Erik jobbról érkező szögletét Krone Niklas bólintotta a hálóba. Nem sokkal később pedig már vezettünk is, ugyanis a változatosság kedvéért egy baloldali sarokrúgást követően Klement Dávid volt eredményes. Így pedig az első félidő végén 2–1 volt ide.

Szünet után már jóval kevesebb említésre méltó dolog történt a pályán. Főként mezőnyben gyötörték egymást a küzdő felek. A 74. percben azért még Németh Bencének kellett egy nagyot védenie ahhoz, hogy ne csússzon ki a kezünkből a győzelem.

Egy nagyon nehéz héten vagyunk túl. A koronavírus-helyzet miatt lényegében egyetlen egy értékelhető edzést tudtunk tartani. Így mentünk bele a mérkőzésbe. Azt gondolom, hogy az első félidőben teljesen megvalósította a csapat azt, amit elterveztünk. Magasan letámadtunk, az ellenfél így nem tudott kibontakozni. Labdákat szereztünk, gólhelyzeteink voltak. Ennek ellenére két pontrúgás után voltunk eredményesek. Talán még nagyobb előnyre is szert tehettünk volna a szünet előtt. A második félidőben viszont meglátszott, hogy alig tudtunk edzeni. Visszaálltunk és próbáltuk megőrizni az eredményt. Végül egy nagyon értékes győzelmet arattunk. Annak pedig külön örülök, hogy változott a helyzet, azaz korábban az ilyen meccseket elveszítettük, most viszont nyertünk

– értékelt a mérkőzés után Szűcs János vezetőedző.