Tovább száguld U19-es csapatunk

Tovább száguld U19-es csapatunk

Legutóbbi öt mérkőzéséből a negyediket nyerte meg Horváth Rudolf és Horváth András legénysége. Ezúttal az Újpest otthonából hozták el a három bajnoki pontot a mieink.

Újpest FC U19 – Illés Akadémia U19 0–1 (0–0)
Illés Aka. U19.: Pataki M. – Dezamits, Tóth K. (Nagy B., 30.), Tarján, Horváth H. – Rosner, Kállai Z., Bunevácz (Udvardi, 86.) – Horváth K. (Horváth B., 69.), Szijjártó Á. (Mohos, 46.), Doncsecz (Szvoboda, 86.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Kállai Z. (71., 0–1)

Október 16-a óta tartja parádés formáját U19-es együttesünk. Azóta csupán a MOL Fehérvár FC úszta meg egy 2–2-es döntetlennel a mieinkkel való találkozást. Újpestre is egyértelműen a győzelem reményében utaztak akadémistáink. A mérkőzés elején azonban inkább az erős szél által támogatott hazaiak játszottak fölényben és Pataki Márk bravúros védései nélkül bizony hátrányba is kerültünk volna. A félidő derekán aztán kezdték a mieink is megszokni az új műfüves pálya talaját, ekkor azonban Tóth Kristóf súlyos bokasérülése vetette vissza Horváth Rudolf legénységét. Ettől függetlenül Dezamits Dominik kis híján megszerezte a vezetést, de lövését az egyik fővárosi védő blokkolni tudta. A 45. percben pedig Szijjártó Ármin került remek cselek után ziccerbe, de picivel a kapu mellé durrantott.

A 0–0-s állásról induló második félidőt egy hatalmas hazai helyzet vezette be, de válogatott kapusunk ezúttal is parádésan hárított. Ezt követően viszont egyértelműen fölénybe kerültünk és csupán az volt a kérdés, hogy mikor szerezzük meg a vezetést, Doncsecz Levente ziccerénél azonban a lila-fehérek cerberusa brillírozott. Ezt követőn főként Deza remek beadásai után tudtunk veszélyeztetni, de sajnos ezeket nem sikerült gólra váltani. A 71. percben viszont megtört a jég: Horváth Balázs labdaszerzését követően Doncsecz Levi centerezett, az érkező Kállai Zalán pedig mesteri mozdulattal helyezett a hálóba. Mint később kiderült, ezzel az 1–0-s végeredményt is beállította. A győzelemmel csapatunk mindössze két pontra van az első helytől, és tavasszal biztosan a legjobb 8 között szerepelhet, azaz szállhat harcba a bajnoki címért.

Nehéz körülmények között, egy tipikus egygólos mérkőzést játszottunk. Mindenki tudta a feladatát és végig koncentráltan játszott. Stabilan védekeztünk, ezt bizonyítja, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. Úgy gondolom, hogy az U17-es fiataljaink ezúttal is sokat tettek hozzá, de a mezőny legjobbja Kállai Zalán volt, aki a találkozót eldöntő találatával koronázta meg remek játékát. Véleményem szerint most már komolyabb célokért is harcba indulhatunk, ehhez azonban a következő fordulóban is győznünk kell. Abban az esetben közvetlenül az élmezőnyben telelhetnénk

– nyilatkozott a derbit követően a győztes hadvezér, azaz Horváth Rudolf vezetőedző.