Kemény küzdelemben győzött Diósgyőrben U19-es csapatunk

Kemény küzdelemben győzött Diósgyőrben U19-es csapatunk

Pálmai Eszter duplázott, főszerepet vállalva abban, hogy Tebeli György csapata nyerni tudott idegenben, a DVTK ellen.

DVTK U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–2 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U19:
Csapó Zs. – Balogh S. (Molnár R., 41. p.; Szalay J. 66. p.), Rugovics B., Pálmai E., Simon F. – Szabó L., Németh Zs. P., Pálfy B., Hajba J. – Andrónyi (Németh N., 33. p.), Kaszap. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Pálmai E. (16., 0–1; 40., 1–2)
Kiállítva: Németh N. a 62. percben

U19-es csapatunk jó néhány játékost adott a ma a Ferencváros ellen pályára lépett, NB I-es Haladás-Viktóriának, de ez sem lehetett akadálya annak, hogy U19-es akadémistáink, jó teljesítményt nyújtva, begyűjtsék a három pontot Diósgyőrben. Hullámvasúton érezheti magát, aki Tebeli György csapatának teljesítményét figyeli, mert a lányok szerdán, a Puskás Akadémia ellen egyáltalán nem nyújtottak jó teljesítményt, most viszont egészen más képet mutattak. A lányok küzdelmes, ugyanúgy, mint szeptember elején, helyenként „férfias” párharcokkal tarkított mérkőzést játszottak. Bátran felvették a kesztyűt, új arcukat mutatva kemények küzdöttek egymásért, a csapatért.

Akadémistáink az első negyedóra végén szereztek vezetést. Kaszap Kamilla távoli, vagy harminc méteres lövése a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe, Pálmai Eszter reagált elsőként és vezetést szerzett csapatunknak. A DVTK a 35. percben, egy kontratámadás végén, Katona Flóra révén egyenlített, de szerencsére hamar jött az újabb gólunk: egy szöglet után, Pálmai Eszter vágta a hálóba a labdát.

A második játékrészben nem esett gól, de ez nem jelenti azt, hogy eseménytelen lett volna a 45 perc. A 62. percben a találkozót egyedül vezető játékvezető – alkalmasint túl szigorúan – kiállította Németh Natasát, így az utolsó félórát emberhátrányban játszotta csapatunk. A lányok a mérkőzésnek ennek a szakaszában is remekül küzdöttek és megérdemelten szerezték meg mindhárom pontot.

Nagyon tetszett a mérkőzés! Természetesen a győzelem tényének is örülök, de főként azért vagyok büszke a csapatunkra, mert felvették a kesztyűt, bátran játszottak, küzdöttek, csapatként harcoltak egymásért és a győzelemért. Már az első félidőben is dominálni tudtunk, és meggyőződésem, ha a lányok nyugodtabban és pontosabban játszottak volna több gólos előnnyel mehettünk volna el a szünetre. Nem volt szép mérkőzés, elsősorban a küzdelem dominált, de ezt is meg kell tanulni, ráadásul szeretem is az ilyen sok párharccal tarkított, kemény csatákat

– értékelte a mérkőzést Tebeli György, U19-es csapatunk vezetőedzője.