Veretlenül lett ezüstérmes U10-es csapatunk

Veretlenül lett ezüstérmes U10-es csapatunk

Biegner Dániel tanítványai idei 20. erőfelmérőjüket követően is dobogóra állhattak. Ifjú akadémistáink ezúttal a második helyet szerezték meg.

Az ausztriai Dornbach sporttelepén megrendezett, összesen 12 csapatot felvonultató nemzetközi utánpótlás viadalra Sóvári Dávid – Babos Kolos, Fazekas Bruno, Jáger Noel, Német Ádám, Németh Levente, Novák Bence, valamint Varga Vince Lőrinc alkotta kerettel utazott U10-es csapatunk. Biegner Dániel legénységét a szervezők a B-csoportba sorsolták. A mérkőzések egyenként 12 percesek voltak. A kiírás szerint 6+1 fős gárdák feszültek egymásnak, így a mieink csupán egyetlen cserével játszották végig a nyolc meccsüket.

A B-csoportban ifjú akadémistáink kétszer nyertek, valamint háromszor játszottak döntetlent, ezzel pedig kilenc pontot szereztek, ami a második helyezést jelentette.

A csoportmérkőzések eredményei:

Illés Akadémia U10 – FC Blau-Weiss Linz (osztrák) 2–1

Illés Akadémia U10 – Favoritner AC (osztrák) 0–0

Illés Akadémia U10 – FK AS Trencin (szlovák) 1–1

Illés Akadémia U10 – Wiener SC „B” (osztrák) 5–0

Illés Akadémia U10 – FCF Admira Mödling (osztrák) 0–0

A legjobb nyolc között a mieink az osztrák Grazer AK csapatával találkoztak és 3–0-ra nyertek, amivel az elődöntőbe jutottak, ahol a szintén hazai színekben induló FK Austria Wien várt rájuk. Biegner Dániel tanítványai 2–2-es döntetlent követően büntetőkkel győztek, így a fináléba jutottak. Itt a szintén osztrák SKN St. Pölten volt az ellenfél. A roppant izgalmas derbi 0–0-ra végződött, ám a büntetők ezúttal az ellenfélnek sikerültek jobban, így az Illés Akadémia U10-es gárdája ezüstérmesként zárta a nemzetközi erőfelmérőt.

Utolsó mohikánként ezen a hétvégén már csak mi szerepeltünk az Illés Akadémia csapatai közül. Egyébként január eleje óta ez volt a 20. különböző esemény, melyen együttesünk részt vett. Ez a sűrű program egyértelműen segítette a srácok fejlődését. Mivel most csak nyolcan voltunk, mindenkinek 110 százalékot kellett nyújtania ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessünk. A gyerekek tiszteletet érdemlően játszottak, nem csoda, hogy rengeteg dicséretet kaptak az itt megjelent szakemberektől. Szenvedélyesek voltak, a szívüket-lelküket kitették a pályára. Végig remek teljesítményt nyújtottak, a mérkőzéseken dominálni tudtak. Sajnos a befejezésekbe azért hiba is csúszott, ami talán a fáradtság számlájára írható, persze néha a higgadtság is hiányzott. Ettől függetlenül hatalmas dicséret jár a fiúknak, mivel veretlenül szerezték meg a második helyet. Picit elkenődtek a döntő után, de ez a torna így is nagyon hasznos volt a számunkra. Bizakodva tekinthetünk a jövőbe. A mai segítségéért köszönetet mondanék Pados József kollégámnak

– fogalmazott immár itthon Biegner Dániel.