Hali-siker egykori akadémistánk góljával

Hali-siker egykori akadémistánk góljával

Horváth Rajmund találatának köszönhetően 1–0-ra nyerte meg első felkészülési mérkőzését az NB II-es bajnokságra hangoló Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata a szlovák másodosztályú Pozsonyligetfalu ellen.

Németh Szabolcs vezetőedző a szlovák Petrzalka (Pozsonyligetfalu) elleni, zárt kapuk mögött lejátszott derbin több volt növendékünket, nevezetesen Horváth Rajmundot, Doktorics Áront, valamint a Dorogról visszatérő, jobbhátvéd poszton szereplő Nyíri Vincét is a kezdő 11-be jelölte. Ezt pedig az akadémiánk U19-es csapatával korábban nagyon komoly sikereket elérő szakember jól is tette, mivel a találkozó 33. percében éppen Rajmi remek, 19 méteres lövésével szerezte meg a Hali a vezetést. Az 1–0-s állás pedig a szünetig nem is változott. A második félidőre aztán egykori akadémistáink közül pályára lépett még a kapus Mursits Roland, a belső védő Bolla Gergő, valamint Simut Mario Lucas, Kiss Bence, Tarján Patrik és Szijjártó Ármin is. Utóbbit sajnos néhány perc után sérülés miatt le kellett cserélni. Amúgy a szintén csereként beálló Borvető Áron kétszer is növelhette volna a Haladás előnyét, de egyik alkalommal sem járt sikerrel. A vendégek legnagyobb lehetősége a 90. percben adódott, de szerencsére a 10 méterről eleresztett kapáslövés a kapu fölött hagyta el a játékteret. Így pedig maradt az 1–0-s Hali-siker az Illés Akadémián lejátszott nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

A Hali-címerrel ellátott mezt viselni mindig csodálatos érzés. Ez lényegében gyermekkori álmom volt. Erre készültem annak idején nyolc éven át az Illés Akadémián is. Kisebb-nagyobb kitérők után most ismét magamra ölthettem ezt a számomra kedves szerelést. Egy nagyon kemény hét van mögöttünk, mivel az alapozás első fázisában vagyunk. Ez szerintem látszott is a pályán a mozgásunkon, de ettől függetlenül igyekeztünk az edzőnk utasításait maximálisan betartani. A hibák kijavítására pedig van még időnk a bajnoki rajtig. Amúgy a meccs helyszíne, az Illés Akadémia óriási változáson ment keresztül. Egyedül talán még be sem találtam volna a főépületbe. Óriási a fejlődés, főként az infrastruktúra tekintetében. Nagyon örülök annak, hogy ilyen körülmények között készülhetünk. Ez biztosan sokat segít majd nekünk a céljaink elérésében

– fogalmazott a mérkőzést követően a szlovén Lendva csapatából hazatérő Bolla Gergő.

 

Szombathelyi Haladás – FC Petrzalka (szlovák) 1–0 (1–0)
Haladás: Pálfi – Nyíri, Hursán, Németh M., Bosnjak – Horváth R., Zvekanov, Csernik, Doktorics – Sipos Z., Bartusz.
II. félidő: Mursits – Simut, Csató, Devecseri, Bolla G. – Szijjártó (Horváth R.), Kiss B., Csilus, Tarján – Borvető, Lencse. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gólszerző: Horváth R. (33., 1–0)