Vereség – jó játékkal és emelt fővel

Vereség – jó játékkal és emelt fővel

A sikeres rajt után második mérkőzésükön vereséget szenvedtek a (fiú) U14-es Vas megyei bajnokságban szereplő lányaink. A Vasvár elleni találkozó után azonban mákszemnyit sem kell keseregnünk.

Vasvár VSE U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 6–2 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Anderle M. – Sági F., Imre A., Alasz H., Licskai L., Gulyás Dzs., Bihari P., Gulyás Sz., Bihari Cs. Cserék: Imre B., Első H., Gulyás L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Első H. (37., 3–1; 68., 6–2)

Olyan mérkőzést játszottak a lányok Vasváron, amelyen a mezőnyben lényegesen kisebb különbség volt a két csapat között, mint amit az eredményt mutat. Ennek a korosztálynak sok mindent meg kell még tanulnia labdarúgásból, egyebek között azt is, hogyan kell játszani egy fizikailag erősebb, kifejezetten erőfutballt játszó ellenféllel szemben. Nem lehetünk elégedetlenek, a csapat sok szép támadást alakított ki, amelyekben éppen csak a befejezés, a kapu előtti pontos érkezés hiányzott – de éppen „erre jó” a megyei fiúbajnokság: gyorsabb játékra, keményebb párharcokra készteti a lányokat. Jó volt látni, hogy a mieink már a második félidőben is előre tudtak lépni az előző játékrészhez képest, megértették, hogy a megelőző szerelésekkel, a gyorsabb labdatovábbítással sok mindent ellensúlyozhatnak. Hasznos mérkőzés volt!

Elveszítettük a mérkőzést, de sokkal fontosabbnak tartom azokat a pozitívumokat, amelyeket a kétszer harmincöt perc során, de különösen a második félidőben láttunk. A lányok – szívesen mondanám, hogy a kislányok – bátran futballoztak, sőt ők akartak igazán futballozni. Szépek voltak a labdakihozatalok, jó az összjáték, gólokat lőttünk. A helyenként már ebben a korban is meglevő fizikai különbséget nehezen tudtuk ellensúlyozni, de azt tartom lényegesnek, hogy a csapat, illetve a játékosok egyéni fejlődése szempontjából hasznos volt a mérkőzés, jó a bajnokság

– értékelt Luki András.