Horvátországba utazik az Illés Akadémia U19

Horvátországba utazik az Illés Akadémia U19

Hatcsapatos tornán vesz részt Horváth András csapata.

Pénteken indul a horvátországi Nagygoricába az Illés Akadémia U19. A zöld-fehérek Molnár-Végh Marcell, Pataki Roland – Bonyhárd Attila, Frák Marcell, Halász Martin, Horváth József, Kovács Bence, Kovács Péter, Mayer Gergő, Mozsár Dávid, Ötvös Gabriel, Pruska Dániel, Smeringa Erik, Stifter Patrik, Szentkirályi Gergő, Szvoboda Dániel, Tama Gergő, Udvardi Ádám összeállításban utaznak déli szomszédainkhoz.

A hagyományos Turopolje Trophyt már 22. alkalommal rendezik meg. 2014-ben csak a döntőben kapott ki az Illés Akadémia csapata, 2016-ban pedig bronzérmes lett a társaság. 2017 augusztusában mindenkit maguk mögé utasítottak a szombathelyiek, valamint két egyéni díjat: a legjobb játékosnak (Bolla Gergő) és a legjobb kapusnak (Kiss Ágoston) járót is begyűjtötték.

Két év szünet után tartják meg ismét a nemzetközi eseményt. Négy horvát csapat (NK Lokomotiva Zagreb, NK Slaven Belupo, Nk Varazdin és a rendező HNK Gorica) mellett egy képviseli Szlovéniát (NS Mura), míg az Illés Akadémia Magyarországot. A találkozók játékideje 2X35 perc.

Pénteken a nagygoricai stadionban játszunk először: 16.30 órakor a varasdi együttes lesz az ellenfelünk. Szombaton 10 órakor a helyszín változatlan, a mieink a zágrábi Lokomotivával játszanak majd. Ebből a trióból a 2. helyezett a másik csoport másodikjával játszik a 3. helyért 15.45 órakor, míg a két első a torna döntőjében csap majd össze 17.15-től.