Vereség az U14-es lányok bajnoki rajtján

Vereség az U14-es lányok bajnoki rajtján

Legfiatalabb versenyző csapatunk az ETO FC Győrrel szemben maradt alul.

Illés Akadémia-Viktória FC U14 – ETO FC Győr U14 0–3 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U14: Molnár H.  – Imre A., Fitos K., Viniczai V. – Harmath R., Cséve N., Anderle M. – Gartner J., Szélessy H. Cserék: Polhammer E., Gundinger L., Kováts L., Babos H.  Vezetőedző: Tóth Alexandra.

Szeptember második hétvégéjén megkezdődtek az MLSZ Leány U14-es regionális bajnokság Észak-Nyugati csoportjának küzdelmei Tóth Alexandra vezette pre-akadémiai csapatunk számára. „Tömegesítő” korosztályunkban, amelynek tagjai közül sokan néhány hete érkeztek hozzánk, sokaknak ez volt az első „hivatalos” mérkőzése, mindjárt rangadóval indult a szezon, az ETO FC Győr érkezett Szombathelyre.

Óvatos kezdés után, mindkét csapat igyekezett fokozni a mérkőzés tempóját, megpróbált ellenfele fölé kerekedni. Ez a vendégeknek sikerült jobban, többet birtokolták a labdát, az első igazán veszélyes lehetőség azonban előttünk adódott, ám nem sikerült gólra váltani a ziccert. A győriek feltolták a védekezésüket, már a labdakihozatalokat igyekeztek megzavarni, majd ebből veszélyeztetni. A 20. percben is egy hasonló szituációt követően egy saját térfelünkön elvégzett bedobásunk után szerezték meg a labdát, majd egészen a kapuig vitték, és meg is szerezték a vezetést (0–1). A mieinknek főként a védekezésre kellett koncentrálnia, ebből azonban a Viktória ellentámadásokat tudott vezetni és akadt is lehetőség az egyenlítésre. Ez azonban nem sikerült, egy félidő elteltével a győriek vezettek.

A szünetben Tóth Alexandra igyekezett felrázni, biztatni a lányokat, akik úgy mentek ki a második játékrészre, hogy szeretnének egalizálni, majd a vezetést is megszerezni. A forgatókönyv viszont nem az elképzeléseink szerint alakult, ugyanis négy perc elteltével Szabó Petra megszerezte az ETO második gólját is, megduplázva a Rába-parti előnyt (0–2). A mieink küzdöttek és voltak ígéretes támadás indítások, üres területbe belőtt labdák, amelyekben benne volt a veszély. Mindez a vendégekről is elmondható, akik szintén sok labdát szerezték, és próbáltak ezekből gyorsan támadásba lendülni. Egy ilyen szituációt követően, távoli lövésből sikerült megszerezni harmadik találatukat, amivel eldőlt a három pont sorsa (0–3). Apróbb helyzetek még adódtak, újabb gól viszont már nem született, az ETO FC Győr mindhárom pontot elvitte Szombathelyről.

Első mérkőzésnek úgy érzem,  jó volt, elégedett vagyok a lányokkal. Egyre több mindent láttam vissza azok közül a taktikai dolgok közül, amiket edzéseken gyakoroltunk, ezen kívül pedig a hozzáállással is maximálisan elégedett vagyok, mindenki odatette magát, küzdött. Tudjuk, hogy miben kell előrébb lépni, fejlődni – az egyik legfontosabb a helyzetkihasználás. Dolgozni fogunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre javítani tudjunk

– értékelt Tóth Alexandra vezetőedző.