Harmadszor is győzött az U15

Harmadszor is győzött az U15

A nyugat-dunántúli klasszikust az Illés Akadémia nyerte meg.

ZTE FC U15 – Illés Akadémia U15 0–3 (0–2)
Illés Aka. U15:
Tama – Bécsy (Pénzes, 80.), Németh R., Rózsa, Erdei (Takács D., 80.) – László (Vér, 79.), Palkó, Zsiga (Pécskai, 79.) – Abért B. (Nagy K., 52.), Liplin (Abért O., 52.), Meskó. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Palkó (22., 0–1), Liplin (28., 0–2), Pécskai (82., 0–3)

Ellentétes előjelekkel várták a 3. fordulót a nyugat-dunántúli szomszédvári csata résztvevői. Sátori Barnabás csapata két meccsen 6 pontot szerzett, míg a Zete otthon a Kelen SC, illetve Kaposváron is kikapott. Ám egy Zalaegerszeg–Szombathely-összecsapáson nem számít semmit a múlt, csak az, miként teljesítenek a játékosok a pályán.

A mieink kezdték jobban a mérkőzést, egyből mezőnyfölényt alakítottunk ki, és vártuk a lehetőséget a kapuja elé betömörülő hazaiakkal szemben. A félidő közepén egy bal oldali bontás után remekül indult be mélységből Palkó Áron, csinált egy cselt a védője mellett és a hosszú sarokba lőtt, 0–1. A bekapott gól megfogta a Zetét, és hamar kettő lett közte. A középpályán szereztünk a labdát, amiből a korábbi zalaegerszegi Liplin Bence kapott kiugratást, ő rávezette a kapusra, és hidegvérrel értékesítette a ziccert, 0–2.

Előnyünk tudatában is labdabiztos játékot mutattunk a szünet után, és a meccs utolsó pillanataiban újabb gólt tudtunk szerezni. Ekkor Palkó beadása után a Pécskai Levente vette  át a labdát és higgadtan a hosszúba gurított, kialakítva a 3–0-s Illés Akadémia-győzelmet.

Három fordulót követően a mieink mellett már csak a Kelen SC áll 100%-os mérleggel – jobb gólkülönbséggel azonban az Illés Akadémia áll az élen.

Szervezett ellenféllel találkoztunk, ők a biztos védekezésre rendezkedtek be. Türelmesnek kellett lennünk a meccs első időszakában, vártuk, mikor tudjuk megbontani őket, figyelve arra, nehogy labdavesztés után megkontrázzanak bennünket. Egy szép akció után megszereztük a vezetést, majd a gólra gólt rúgtunk, így a terveknek megfelelően alakult az első félidő számunkra. A hazaiaknak lehetőségük sem volt. Szünet után jobban ránk jöttek, több volt a technikai, illetve a ki nem kényszerített hiba a részünkről. Kiegyenlítettebb lett a játék ebben a periódusban, de nem volt helyzetük a hazaiaknak. A kérdés az volt, hogy mikor szerezzük meg a harmadik találatot, de összességében végig a mi kezünkben volt a mérkőzés. Megérdemelten nyertünk, külön örülök, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, gratulálok a srácoknak

– értékelte a mérkőzést Sátori Barnabás.