Nem csak fociban szeretnek nyerni akadémistáink

Nem csak fociban szeretnek nyerni akadémistáink

Remekül szerepeltek növendékeink a városi teqball, valamint lábtenisz bajnokságon. A két megmérettetésen Dezamits Dominik két első helyet, Doncsecz Levente pedig egy-egy arany-, illetve ezüstérmet gyűjtött be.

Egy igazi sportember mindig, mindenhol, mindenben győzni szeretne. Azaz nem szeretne, hanem sokkal inkább akar. Legyen az egy baráti kártyacsata, avagy éppenséggel valami sporttal kapcsolatos erőfelmérő. Ez pedig tökéletesen igaz az Illés Akadémia két növendékére, Dezamits Dominikra és Doncsecz Leventére is.

Az U19-es csapatunk két meghatározó labdarúgója nem is olyan régen az első helyen végzett a városi lábtenisz bajnokság párosainak küzdelmeiben. Azt megelőzően Deza Kovács Attilával az oldalán első, míg Doncsi Markó Mátéval második lett a teqball hasonló versengésében. Így pedig nem meglepő, hogy 2021-ben a strandszezon legeredményesebb játékosa Dezamits Dominik lett, míg legjobb párosának Deza és Doncsi bizonyult. Utóbbi díjat megosztva kapták a srácok a Varga Attila és Varga Dániel alkotta duóval.

Kifejezetten szeretem a teqballt és a lábteniszt is. Ha tehetem, mindkettőt játszom is. Előző azért picit közelebb áll a szívemhez. Doncsiról tudtam, hogy jól tengózik, ezért is választottam őt páromnak. Egyformán örülök a két aranyéremnek, de úgy érzem, hogy lábteniszben nehezebb volt nyerni, így ezt picit értékesebbnek is tartom. Az edzések után és a szabadidőmben is sokat gyakoroltam, meg kellett dolgozni ezekért a sikerekért is. Ha tehetem, akkor jövőre is indulni szeretnék mindkét bajnokságon

– fogalmazott az évad legjobbja, azaz Dezamits Dominik, akire természetesen a csapattársakon kívül a szülei is nagyon büszkék voltak.

Ugyanez igaz Doncsecz Leventére is, aki hazatérése után örömmel vette egyik legjobb barátja invitálását.

Éppen otthon voltam, amikor Deza hívott telefonon, hogy lenne-e kedvem indulni vele a lábtenisz bajnokságon. Persze, hogy rögtön igent is mondtam. Az az igazság, hogy én apukámmal már egészen kiskorom óta tengózom. Vele régebben gyakran elindultunk az ilyen megmérettetéseken, így azért én ismertem nagyjából a mezőnyt. Az első meccs előtt még nem nagyon tartottak minket esélyesnek, de ez azért később már megváltozott. Mi egyértelműen nyerni akartunk, ahogy általában minden másban is. Azt picit sajnáltam, hogy teqballban mi „csak” másodikok lettünk. Jövőre, ha úgy alakul, akkor mind a két versenyszámban Dezával indulunk majd

– tekintett már picit 2022-re előre Doncsecz Levente.