Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

A védekezésben elkövetett súlyos hibák mindegyikét megbüntette az ellenfél.

Honvéd-MFA U14 – Illés Akadémia U14 6–0 (2–0)
Illés Aka. U14:
Németh B. – Kiss B. (Kálócz, 58.), Tasnádi (Markó, 66.), Bolla, Nyári (Haág, 58.) – Kelemen, Söptei, Krone (Szele, 49.) – Klement, Virág (Molnár L., 58.), Tóth E. (Papp M., 49.). Vezetőedző: Szűcs János.

A 2020/2021-es U13-as küzdelemsorozatok alapján két, akár az idei bajnoki címre is esélyes csapat játszott ma Budapesten. A Honvéd júniusban csak rosszabb gólkülönbséggel zárt a közép-keleti csoport második helyén (69 pontot begyűjtve 24 meccsen), míg a 70 pontos Illés Akadémia megnyerte az észak-nyugati bajnokságot.

Az ismerkedéssel eltelt percek után az első félidő közepén a hazaiak négy perc alatt két gólt is berámoltak. Ezek után mi tudtunk újítani, de a lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani, így kétgólos Honvéd-előnnyel mentek a csapatok szünetre. A fordulást követően hiába játszottunk helyenként jól, védekezésben nagy-nagy bakikat követtünk el. A piros-feketéknél csereként beálló Kecskés Barna mesterhármast ért el, sőt, egy másik cserejátékos is betalált, így a kispestiek 6–0-ra nyerték meg a meccset.

Nem vagyok szomorú – aki látta a meccset elmondhatja, abszolút túlzott az eredmény. Jobbak voltak a hazaiak, ám 2–0 után átvettük az irányítást, kapufát rúgtunk, és kimaradtak a helyzeteink. A hatból öt gól nagyon komoly egyéni hibából született – ezek eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek ránk. Azt gondolom, összességében a pozitív dolgokat fognám meg: jók voltunk labdabirtoklásban, a labdákat kulturáltan hoztuk ki, a középső zónában is szervezetten játszottunk, kombinatívan futballoztunk. A legnagyobb probléma az volt, hogy a fizikálisan sokkal jobb hazaiak a labdavesztéseink után átszaladtak rajtunk, ezek az átmeneteink nem működtek. Az alapelveinket azonban ma is visszakaptam. Megérdemelten nyert a Honvéd, azonban a különbség túlzó

– mondta Szűcs János a találkozót követően.