Megcibáltuk az oroszlán bajszát

Megcibáltuk az oroszlán bajszát

A döntetlen lett volna a reális eredmény.

Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 2–1 (1–1)
Illés Aka. U16:
Molnár-Végh – Kopácsi B. (Bonchis, 67.), Bodrogi, Stefanich, Deme – Csörnyei (Balikó, 36.), Smeringa, Kopácsi Á. – Wolf (Lehel, 67.), Sabia (Katona, 46.) Horváth A. (Takács-Földes, 74.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Bodrogi (14., 0–1)

A bajnoki rajton a tavalyi országos bajnokság 2. helyezettjének otthonában lépett pályára Németh Richárd együttese. A mieink bátran futballoztak és egy szabadrúgást követően Bodrogi Bence találatával az első negyedóra végén a vezetést is megszereztük. Tíz perc múlva a kispestiek is egy oldalszabadrúgást végeztek el, a labda veszélyesen érkezett be az ötösünkre, majd a gólvonal irányába – Molnár-Végh Marcell elérte azt, ám az asszisztens jelzésére gólt jelzett a játékvezető. Szünet után is ki-ki meccset játszottunk a kispestiekkel, ám megfordították a találkozót. Ezek után még nagyobb erőket mozgósítottunk a gól megszerzésére, ám erőfeszítéseinket nem koronázta siker, így a döntetlenszagú találkozón egy találattal kikaptunk.

Jól kezdtük a mérkőzést. A magas presszing utáni labdaszerzésünk remekül működött. Úgy éreztem, az első periódus a miénk volt, megérdemeltük a vezetést. A gólunk után egy rendkívül kérdéses találattal egyenlítettek a hazaiak, akik visszajöttek a meccsbe, jobban ránk jöttek, ez az időszak az övéké volt, de újabb gól nem született.  A szünet után is jól futballoztunk, voltunk lehetőségeink, ám egy egyéni akcióból a Honvéd jutott előnyhöz. Nyomtuk őket, még a 93. percben is volt lehetőségünk az egyenlítésre, de nem jött össze az egyenlítés. Nagyon sokat tettünk az egy pontért, megérdemeltük volna. Mentálisan erőn felül teljesítettek a fiúk, dicséret illeti a csapatot

– értékelt Németh Richárd az első forduló mérkőzését követően.