Kétgólos győzelem a leány U17-es bajnoki nyitányon

Kétgólos győzelem a leány U17-es bajnoki nyitányon

Akadémista leányaink mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve győzték le az FC Hatvant.

Illés Akadémia-Viktória U17 – FC Hatvan U17 2–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U17: Szabó K. – Márk Sz. (Farkas B., 66.), Pintér T., Sarang R. (Németh Z., 80.), Szabó F. – Csejtei E., Harangi L., Hajdú P. (Kleinert P., 46.) – Csáki E. (Egervölgyi L. 74.), Mesterházy I., Gyócs-Németh C. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csáki E. (6., 1–0), Mesterházy I. (66., 2–0)

Az FC Hatvan elleni, hazai mérkőzéssel U17-es korosztályunk számára is megkezdődött a 2021/2022-es idény. Győrffy Mátyás együttesén már a bemelegítéskor látszott, hogy rendkívül motiváltan várja a találkozót és szeretne élesben is bizonyítani. Ennek megfelelően lendületesen is kezdték a mérkőzést a mieink, sokat birtokolták a labdát, igyekeztek megbecsülni azt. A fölény már nagyon korán, a 6. percben góllá érett, miután Csáki Eszter kapott remek kiugratást és helyezett a vendégek kapujának bal oldalába (1–0). A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, sok párharcot sikerült megnyernünk a középpályán, a labdaszerzésekből pedig veszélyes támadásokat is tudtunk vezetni. Heves megyei ellenfeleink erejének nagy részét felemésztette a védekezés, egy-egy alkalommal tudtak csak eljutni Szabó Kiara kapujáig. A játékrész hajrájához közeledve nem voltak kegyesek az égiek a játékosokhoz, igencsak rázendített az eső. Ami pozitívum, hogy sokszor odakerültünk az ellenfél kapuja elé, az viszont már kevésbé, hogy az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott, rossz döntéseket hoztunk. Az egygólos különbség nem változott, hazai vezetéssel mentek pihenőre a játékosok.

A fordulás után próbált bátrabban, gólveszélyesebben futballozni a vendég együttes, védelmünk azonban remekül állt a lábán. Időközben a nap is kisütött, a felek pedig főként mezőnyben gyűrték egymást. A mieink lövőkedvére igazán nem lehetett panasz, bátran próbálkoztak távoli kísérletekkel a betömörülő hátsó alakzattal szemben. Ezekből még nem sikerült betalálni, Szabó Fanni indításából viszont igen: Mesterházy Ivett elé került a labda, aki egy pattanást követően lőtt, megszerezve a mieink második találatát (2–0).

A hátrányba került hatvaniak kénytelenek voltak még nyílt sisakosabb játékot vállalni, ennek viszont az lett az eredménye, hogy nagy területek maradtak mögöttük és több alkalommal is létszámfölénybe kerültünk a középpályán, valamint a támadózónában. A lányok az utolsó percig koncentráltan, gólveszélyesen játszottak, újabb találatot azonban már nem sikerült szerezni. Küzdelmes, nehéz mérkőzésen sikerült begyűjteni a rendkívül értékes három pontot.

Hosszú felkészülés után vártuk már az első bajnoki mérkőzést. Az első félidőben pontatlanok voltunk, de nem érdemtelenül szereztük meg a vezetést. Érdekes módon a gól után kapkodóbb, görcsösebb lett a játékunk. Úgy gondolom, a szünetben sikerült rendezni a sorainkat. A második játékrészben sikerült eldönteni a mérkőzést, az ellenfél nem alakított ki helyzeteket. Tipikus első mérkőzés volt, nem voltunk eléggé élesek, voltak hibák, de megyünk tovább, dolgozunk! Reméljük, hogy ez a mérkőzés további lendületet ad a lányoknak a folytatáshoz. Sok sikert kívánunk az FC Hatvannak is

– mondta Győrffy Mátyás vezetőedző.