Végre játszhatott az U16-os csapatunk is

Végre játszhatott az U16-os csapatunk is

Egy-egy félidőt szerepeltek korosztályaink.

ZTE FC U19 – Illés Akadémia U17/U16 5–0 (1–0)
Illés Aka. U17 (I. félidő): Molnár-Végh – Szabó L., Bolla B., Kovács B., Stifter – Mozsár, Kopácsi Á., Pruska – Baján, Katona, Zsédely. Vezetőedző: Kovács László.
Illés Aka. U16 (II. félidő): Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich, Deme, Kopácsi B. – Szentkirályi, Csörnyei, Illyés (Pruska) – Takács-Földes, Sabia, Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.

Két korosztályunk is Zalaegerszegre látogatott, és az előzetesen megbeszéltek szerint az I. félidőben az U17-esek, míg fordulást követően az U16-osaink szerepeltek a Zete U19-esei ellen. Németh Richárd együttesének ez volt az első (fél)meccse a 2022-es évben.

A két-, illetve három év korkülönbség természetesen hozott magával fizikális fölényt a hazaiaknak, mégis az első félidő teljesen kiegyenlített futballt mutatott. Amikor azonban az Illés Akadémia U17 eljutott a zalaegerszegi kapuig, akkor vagy az utolsó passz, vagy a lövés sikerült pontatlanra. A 35. percben egy szögletnél lemaradtunk a hazaiak egyik magas játékosáról, aki a hálónkba fejelt, így 1–0-s eredménnyel vártuk a sorcserét.

Annak ellenére, hogy a fizikális különbség tovább nőtt, végre pályára léphetett az U16-os együttesünk. Illyés Bencét lekönyökölték, így nem tudta folytatni a meccset – ezúton is jobbulást kívánunk neki. A kék-fehérek két pontrúgás után, egyszer 11-esből és egyszer egy akció során tudtak eredményesek lenni, így alakult ki az 5–0-s végeredmény.

Az első játékrészben kellemes benyomásaim voltak, bátran futballoztunk. Mertük és ki is hoztuk a labdákat, és ez azért is dicséretes, mert két évvel idősebb ellenféllel szemben tettük ezt meg. Mivel a csapattaktikát betartottuk, ellensúlyozni tudtuk a fizikai fölényüket. Jó támadásokat vezettünk, de igazából kevés lehetőségünk adódott a kapu előtt, és abban az esetekben pedig nem döntöttünk jól. Kihangsúlyozom: amiért jöttünk, hogy bátran felvállaljuk a játékot, azt visszakaptam

– nyilatkozta Kovács László a mérkőzés után.

Ennyi idő után látni lehetett, hogy a csapatjáték még nem működik olajozottan, hiszen hosszú ideig nem tudtunk komplexen gyakorolni. Ettől függetlenül láttam jó dolgokat, voltak helyzeteink. Persze nagy volt a fizikális különbség, de agresszivitásban felvettük velük a versenyt. Ilyen összeállításban még nem játszottunk, de a legfontosabb, hogy végre meccs van a srácok lábában, ami egyébként nagyon hasznos volt számunkra

– értékelte a második félidőt Németh Richárd.