Folytatódott a nyerő széria

Folytatódott a nyerő széria

Zsinórban negyedik felkészülési mérkőzését nyerte meg U19-es csapatunk. Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai ezúttal a Szabadkikötő gárdáját verték 2–1-re.

Illés Akadémia U19 – THSE-Szabadkikötő 2–1 (2–1)
Illés Aka. U19.:
Kovács D. – Dezamits, Nagy B., Halász (Váncsa, 46.), Göndör (Kozári, 65.) – Rosner, Horváth H., Horváth B. – Szvoboda, Kállai Z., Mayer (Frák, 58.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők:
Rosner (13., 1–0), Szvoboda (26., 2–1)

Kifejezetten támadó szellemben kezdték a mérkőzést akadémistáink, ennek ellenére az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott, de szerencsére Kovács Dominik bravúrosan védeni tudott. A 13. percben viszont mi kihasználtuk az első ziccerünket: Horváth Balázs beadása után Rosner Gergő kapásból lőtt a hálóba. Örömködésre azonban nem sok időnk jutott, ugyanis a Szabadkikötő szinte a középkezdés után gyorsan egyenlített is. Nem sokkal később Horváth Balázs szerezhette volna ismét meg ismét a vezetést, de nagy helyzetben kapu fölé emelt. A 26. minutumban viszont a Pest megyeiek cerberusa sietett a segítségünkre: Kállai Zalán beívelése után addig ügyetlenkedett, amíg Szvoboda Dániel közelről a hálóba nem kotorta a lasztit. Nem sokkal később újfent Panki nagy védése kellett ahhoz, hogy a szünetben is mi vezessünk 2–1-re.

A második félidőt Kállai Zalán nagy lövése vezette be, de a labda elkerülte a bal fölső sarkot. Az 52. percben Horváth Hunor viszont eltalálta 22 méterről a kaput, de a vendégek kapusa ezúttal magabiztosan hárított. A folytatásban sok helyzet nem akadt, de azért Panki még védett egy nagyot, így 2–1-re a mieink nyerték meg a hajtós összecsapást.

Egy a futballt játszani akaró csapat ellen tudtunk gyakorolni. Alakul a játékunk, de látszik, hogy van még hová fejlődni. Bőven akad még pontatlanság és a támadóharmadban még nem tudjuk minőségben megoldani az adódó szituációkat. Ezekből a későbbiekben sokkal jobban kell majd kijönnünk. Megpróbálunk továbbra is a ránk jellemző stílusban játszani. Ma egy pici fáradtság is látszott a srácokon, de a hozzáállással elégedett voltam. Hasznos meccset játszottunk egy jó ellenféllel. Kellenek ezek a mérkőzések ahhoz, hogy folyamatosan fejlődhessünk

– összegezte a látottakat Horváth Rudolf vezetőedző.