Négyszer mattolta az osztrákokat az Illés Akadémia U19

Négyszer mattolta az osztrákokat az Illés Akadémia U19

Karintiába utazott Horváth András együttese.

Austria Klagenfurt U19 – Illés Akadémia U19 1–4 (0–2)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter – Kovács P., Kozári, Bonyhárd – Szvoboda, Zsédely, Udvardi. Cserék: Pataki R. – Halász, Mozsár, Pruska, Ötvös. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Kozári (2), Bonyhárd, Zsédely

Mindkét csapat a labdakihozatalokra törekedett, ám ennek elhárításában mi jeleskedtünk. Kétszer is ebből szereztünk gólt: előbbi Kozári Norbert, mert Bonyhárd Attila iratkozott fel a góllövők közé. A szünet után is inkább a mi akaratunk érvényesült, igyekeztünk ekkor is az ellenfél védőharmadában labdát szerezni. Zsédely Bence egy visszagurítást követően lőtt a hálóba, ám 3–0 után betaláltak a karintiaiak is. Mi azonban gyors válaszként erre megrúgtuk a negyediket: egy szép lekészítést követően Kozári Norbert alakította ki a 4–1-es végeredményt.

Nagyon pozitív volt ez a meccs hozzáállásban és akaraterőben, helyenként játékfelfogásban és megoldásokban is. Visszakaptam, amit a héten gyakoroltunk. Ez a 16 játékos rendkívül motivált volt, ha lenne kalapom vagy baseballsapkám, megemelném előttük! Hajtós csapat volt az ellenfelünk, de rájuk erőltettük az akaratunkat, és ma mindenben jobbak voltunk náluk

– mondta Horváth András a hazaút során.