Váratlan Haladás-vereség

Váratlan Haladás-vereség

A Siófok elvitte a három pontot a Rohonci útról.

A Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a BFC Siófok együttesét fogadta. A vasiaknál ezúttal – a korábbi Illés Akadémia-edző – Sipos Norbert meccselt, a csapat pedig Rózsa – Kállai, Romic, Devecseri, Bosnjak – Kiss B., Csilus, Holdampf, Doktorics – Tóth M., Horváth R. tizeneggyel futott ki a Rohonci út gyepére. Mindez azt jelentette, hogy kapusedzőnk, Rózsa Dániel mellett egy jelenlegi növendékünk – Horváth Rajmund – szerepelt, míg a korábbiak közül Kállai Kevin, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán játszott kezdőként. A vendégeknél is volt „ismerős arc”, hiszen az Illés Akadémián 2009-től 2012-ig nevelkedő Jagodics Bence kezdett, míg szintén a szombathelyi utánpótlás-nevelő intézmény tanulója volt Szakály Attila is – utóbbi kispados volt. Ahogy – mások mellett – Pataki Márk, Debreceni Zalán, Tóth-Gábor Kristóf és Szekér Ádám is a Haladás oldalán.

Az első félórában inkább a mi kapunk volt veszélyben, Rózsa Dánielnek kétszer is nagy bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy megóvja ketrecét a góltól. Mi távolról kísérleteztünk, ám ezek nem jelentettek igazán nagy veszélyt. Aztán szép lassan átvettük a meccs irányítását, és az első félidő 40. percében megszereztük a vezetést! Kiss Bence remek ütemben dobta ki a labdát Tóth Milánnak a jobb szélre, aki beljebb jött vele, és pontosan centerezett Horváth Rajmundhoz, őt azonban Jagodics Bence „megelőzte”, ám így is csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1–0.

A második félidő első részében inkább a mieink tettek meg mindent a gólszerzés érdekében, és Tóth Milán szerzett is egy találatot, ám azt az asszisztens jelzésére a játékvezető nem adta meg. Így hidegzuhanyként ért bennünket, hogy szinte az ellentámadásból egyenlítettek a Balaton-partiak Jagodics Bence révén, majd negyedóra múlva Szakály Dénes találatával már a Siófoknál volt az előny. Ezt követően a Haladás mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, ám vagy nem találtunk kaput, vagy védett a vendégek hálóőre, így Németh Szabolcs – ülhetett akár az Illés Akadémia U19, a Dorogi FC vagy a Szombathelyi Haladás kispadján – kénytelen volt első vereségét elszenvedni a Haladás Sportkomplexumban.