A helyzetkihasználás alapján dőlt el

A helyzetkihasználás alapján dőlt el

U19-es leánycsapatunk 2–0-s vereséget szenvedett hazai pályán az ETO FC Győr együttesétől.

Illés Akadémia-Viktória U19 – ETO FC Győr U19 0–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. – Simon F. (Németh M., 46.), Pálmai E., Rugovics B., Hajba J. – Szabó L., Németh Zs. P., Varró V., Nagy D. (Pálfy B., 78.) – Kaszap K. (Kiss-Lantos H., 59.), Németh A. (Andrónyi R., 78.). Vezetőedző: Tebeli György.

A héten véget ér legnagyobb akadémiai korosztályunk számára a bajnokság őszi idénye, a lányok az utolsó előtti mérkőzésen a Győrt fogadták a 8. fordulóban történt halasztás pótlásaként. A csípős hidegben zajló, villanyfényes találkozón jól kezdtünk, kellő agresszivitással, határozottsággal szereztünk labdákat, a letámadásaink is ültek, amikből aztán helyzeteket is sikerült kialakítanunk a széleken, valamint a tengelyben is. Legközelebb korosztályos válogatott játékosunk, Varró Veronika járt a gólhoz, átlövése azonban a felsőlécen csattant. Nagyjából harminc perig a mi akaratunk érvényesült, a félidő utolsó szakaszában viszont kiegyenlítettebbé vált a játék és a Rába-partiak is egyre többet veszélyeztettek. Ellenfelünk egy megingást kihasználva be is tudott találni, ami azt jelentette, hogy előnnyel vonulhatott a szünetre.

A fordulás után megpróbáltuk folyamatosan nyomás alatt tartani a győriek kapuját, nem igazán engedtük nekik kihozni a labdát, egyértelmű mezőnyfölényben, riválisunkat beszorítva futballoztunk. A kapuig is sokszor eljutottunk, több ígéretes megindulásunk is volt, az utolsó mozzanatokba, passzokba azonban rendre hiba csúszott. A szélekről is jól jöttek be a labdák, többször is lövőhelyzetbe kerültünk, ám vagy a vendégek hálóőre védett, vagy a védelem lépett közbe. Ahogy teltek a percek, az idő egyre inkább az ETO-nak dolgozott, de rendületlenül mentünk előre, egy pillanatig sem adtuk fel a pontszerzés lehetőségét. Nekünk csak nem akart összejönni a gólszerzés, a Győr viszont a 93. percben megduplázta előnyét, amivel el is döntötte a három pont sorsát.

A csapat szombaton 14 órakor az MTK ellen idehaza búcsúztatja az őszi szezont, ami remek alkalom lesz a javításra.

A mérkőzés után megdicsértem a lányokat, mert egy jó meccset játszottunk egy remek csapat ellen. Amennyire megismertem eddig az U19-es mezőnyt, annak tükrében azt mondom, hogy egy magas színvonalú találkozó volt jó irammal. Amit szerettünk volna, azt úgy érzem meg is valósítottuk, jól játszottunk, jó volt a presszingünk, emellett pedig a lehetőségeink is megvoltak átlövésből, valamint a széleken is. Hiányérzet az első félidő utolsó 10-15 perce miatt maradt bennem, a lányok nagyon megnyomták az elejét, ennek pedig meglett a böjtje, és ott egy kicsit elfáradtunk. A második félidőt uraltuk, ugyanúgy ki tudtunk dolgozni helyzeteket, de a gólszerzés ezen a napon nem jött össze

– értékelt Tebeli György