Szijjártó Ármin ismét győztes gólt szerzett

Szijjártó Ármin ismét győztes gólt szerzett

A magyar U18-as válogatott ismét legyőzte Montenegró együttesét. A 2–1-re megnyert derbin Kállai Zalán kezdőként 61, míg Szijjártó Ármin a kispadról beszállva 17 percet töltött a pályán. Utóbbinak ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy eldöntse a mérkőzést.

A keddi 1–0-s sikert követően újfent összemérte tudását a magyar és a montenegrói U18-as nemzeti csapat. Oross Márton szövetségi edző ezúttal az Illés Akadémia növendékei közül „csak” Kállai Zalánt jelölte a kezdőbe. A Csákváron lejátszott mérkőzés első találatát azonban nem a mi játékosunk, hanem a „honvédos” Rácz Balázs szerezte a 2 percben. Ezt követően a vendégek kerültek fölénybe, akik a 39. percben Medo Jukovic találatával ki is egyenlítettek.

Szünet után aztán ismét a mieink vették át az irányítást és szinte futószalagon dolgozták ki az ígéretes lehetőségeket. Újabb gól azonban a 62. percig nem született. Ekkor a szövetségi edző Kállai Zalán helyére Gyuris Aurélt küldte pályára, nem sokkal később pedig Rácz Balázst Szijjártó Ármin váltotta. A svájciak ellen győztes gólt szerző akadémistánk ezúttal is élt a lehetőséggel és 5 percnyi játék után a 78. minutumban ismét betalált. Remek fejese ezúttal is meccsnyerő találatnak bizonyult.

A mérkőzést követően Oross Márton nyilatkozatában főként a mieink második félidőben nyújtott teljesítményét dicsérte. Elmondása szerint továbbra is keresik a legmegfelelőbb játékosokat a további munkához. Az mindenesetre bíztató, hogy az U18-as nemzeti együttesünk szövetségi edzője folyamatosan számít Kállai Zalánra és Szijjártó Árminra. Fiataljaink számára a válogatottságért vívott harcban komoly előnyt jelenthet, hogy Németh Szabolcs vezetőedzőtől egyre több lehetőséget kapnak a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatában is.