Váratlan Haladás-vereség

Váratlan Haladás-vereség

Szegeden kapott ki a zöld-fehér csapat.

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában Tisza-parti kirándulás várt a Haladásra. A szombathelyiek Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Nyíri, Rácz, Derekas, Csernik – Molnár R. tizeneggyel kezdtek a Szent Gellért Fórumban, azaz Bosnjak Predrag egyéni képző edzőnk mellett Simut Mario Lucas, Nyíri Vince és Rácz Barnabás képviselték az Illés Akadémia-múltat. A padon – mások mellett – Mursits Roland, Tóth Máté, Doktorics Áron és Horváth Rajmund várt a pályára lépésre.

Aktív volt mindkét csapat a meccs első időszakában, aztán egy távoli lövéssel a 23. percben a hazaiak jutottak előnyhöz. Tíz perc múlva akár az egyenlítés is megszülethetett volna: Simut Mario 25 méteres szabadrúgását ütötte ki a szegedi kapus, majd Nyíri Vince szedte össze a labdát, Rácz Barnabást megjátszva, akinek előkészítését Derekas Zoltán lőtte a bal oldali kapufára.

Fordulás után alig telt el 8 perc, amikor egy óriási belső védelmi hibát követően 2–0-ra változott az eredmény. A legközelebb a gólhoz a Hali a csereként beálló Borvető Áron lövésénél járt, ám centikkel mellé ment a labda. Az utolsó tíz percre emberelőnybe kerültek a szombathelyiek, Doktorics Áron szabadrúgása is góllal kecsegtetett, de védett a hazai kapus. Sőt, a hosszabbításban újból a szegediek találtak be, így 3–0-ra megnyerték a találkozót.