Jó teljesítmények a felnőtt futballban is

Jó teljesítmények a felnőtt futballban is

Bár az akadémista korosztályainkat sújtó betegség és sérülés hullám felnőtt gárdánkat, a Haladás Viktóriát sem kímélte, Markó Edina csapata jó játékkal aratott győzelmet szombati, nemzetközi mérkőzésén.

A szlovén bajnokság jelenlegi 3. helyezettje, a ŽNK Radomlje elleni találkozón öt utánpótlás korú játékosunk lépett pályára – a hatodikat, Dobó-Nagy Boglárkát a betegség a mérkőzés reggelén húzta ki a névsorból.

Amint azt Markó Edina vezetőedző az összecsapás értékeléseként elmondta, a Haladás Viktória a felkészülés során egyre nehezebb feladatokat kapott és ebbe a sorba jól illeszkedett a kiváló erőkből álló ŽNK Radomlje is.

Akadémistáink közül Németh Adél és Csáki Eszter került a kezdőcsapatba, illetve – Marlo Sweatman sajnálatos bokasérülése miatt – Németh Mirtillnek is már bő negyedóra után be kellett szállni. Rajtuk kívül Varró Vera és Kiss-Lantos Hanna egy-egy félidőt játszott.

Németh Adél alapembernek számít a felnőtt csapatban, nem meglepő, hogy ezúttal is jó teljesítményt nyújtott – különösen a második félidőben. A 16 éves Csáki Eszter esetében az már önmagában is dicsérendő, hogy megbízhatóan, végigjátszotta a találkozót, az pedig külön öröm, hogy szinte mérkőzésről-mérkőzésre látszik, ahogy építi őt a vezetőedző. Németh Mirtill is egyre inkább alapembernek számít a Haladás Viktóriában – hogy miért, azt a szlovén lányok ellen is bizonyította.

Kiss-Lantos Hanna nem csak agilisan futballozott, de ő harcolta ki a tizenegyest, amelyből Gődér Brigitta a találkozó egyetlen gólját lőtte, Varró Vera pedig egy remek szabadrúgással hívta fel magára a figyelmet: bombája sajnos „csak” a keresztlécen landolt.