A tizenegy éves Imre Blanka két remek gólt lőtt

A tizenegy éves Imre Blanka két remek gólt lőtt

Egy korosztállyal feljebb tekintett Bécsben, a First Vienna elleni mérkőzésen leány U15-ös gárdája. A sárga-kékek U16-osai ellen lépett pályára Ferencsik Evelin csapata, de nem csak ezért állítjuk, hogy a nagykülönbségű vereség torz képet mutat, egyáltalán nem vallottak szégyent fiataljaink.

First Vienna U16 – Illés Akadémia-Viktória U15 9–2
Illés Akadémia-Viktória U15:
Czuczai D. – Imre A. Derényi A., Licskai L., Ferenczi H. – Kóródi A., Harmath R., Sági F., Bihari P. – Bihari Cs., Első H. Cserék: Imre B., Giczi L., Anderle M. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Imre B. (2)

Az első félidő közepére, már négy góllal vezettek az osztrák lányok. Mondhatnánk, hogy ennyit számított a jelentős fizikai különbség, az, hogy „felnőtt méretű” játékosok álltak szemben a mi U15-öseinkkel, U14-eseinkkel. Volna is benne igazság, de a teljesebb képhez az is hozzátartozik, hogy akadémistáink meg is ijedtek a fizikai különbségtől, bátortalanul, az ütközéseket kerülve igyekeztek futballozni. Tulajdonképpen pozitívum, hogy a szünetben, amikor Ferencsik Evelin a játékosok véleményét kérdezte, miben hibáztak, miért ez a játék képe, gyakorlatilag tökéletes választ adva mondták el, hogy a majré is csapattaggá vált.

A fordulás után – a bátorító edzői szónak is köszönhetően – sokkal bíztatóbb lett a játék képe, amint Ferencsik Evelin mondja, már láttunk futballra emlékeztető megmozdulásokat. Sőt! A mezőny legkisebb tagja, a 2011-es Imre Blanka, aki majd októberben lesz 12 éves, két gólt is szerzett.

Az eredmény ellenére, egyáltalán nem bánom, hogy elutaztunk Bécsbe és játszottunk a First Vienna U16-osaival. Az osztrák futball más, mint a miénk, jobban a párharcokra épül, a fizikum dominál és egyáltalán nem baj az, ha ezt akadémistáink már ilyen fiatalon megtapasztalják. Ezek a mérkőzések, de tulajdonképpen az egész akadémista lét egy tanulási folyamat, amelyben el kell sajátítani azt is, hogy ne legyenek kishitűek, bízzanak önmagukban, a csapattársaikban, a közösen elvégzett munkában. Nagyon örülök annak, hogy a második félidőben egészen más arcát mutatta a csapat, mint ahogy annak is, a lányok a szünetben milyen jól látták a problémákat, tudták min kell változtatni

– értékelt Ferencsik Evelin.