Váratlan Haladás-vereség

Váratlan Haladás-vereség

Tarján Patrik és Horváth Rajmund játszottak az U19-es korosztályból.

A Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus FC-találkozóval zárult a Merkantil Bank Liga 22. fordulója. A vasiak is és a szabolcsiak is jól indították 2022-et: mi Győrben nyertünk 2–0-ra, ők pedig hazai környezetben a Tiszakécske ellen. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai K., Devecseri, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Szekér, Tóth Máté, Kiss B. – Lencse, Tóth Milán összeállításban küldte pályára a zöld-fehéreket, azaz kapusedzőnk, Rózsa Dániel mellett korábbi növendékeink közül Kállai Kevin, Doktorics Áron, Szekér Ádám, Tóth Máté, Tóth Milán és Kiss Bence kapott lehetőséget. A padon – többek között – Pataki Márk – Tóth-Gábor Kristóf, Horváth Rajmund, Szijjártó Ármin és Tarján Patrik várt bevetésre. A nyírségieknél egy korábbi Illés Akadémia-nevelést nevezett a keretbe Feczkó Tamás: Debrecen Zalánt, aki erre a tavaszi szezonra került kölcsönbe a piros-kékekhez.

Álomszerűen kezdődött a meccs: egy előrevágott labdát Doktorics Áron mesterien adott középre balról, az érkező Kiss Bence pedig az ötösről a kapu jobb felső sarkába fejelt, 1–0. Az első negyedóra végén növelhettük volna előnyünket, Tóth Máté már a vendégkapust is kicselezte, ám lövését a visszafutó bekk a kapu torkából kivágta. A kihagyott helyzet megbosszulta magát: a 18. percben egy szabadrúgás utáni lövés a kapufán csattant, a kipattanóra pedig Yasin érkezett a leggyorsabban és közelről kiegyenlített. Négy perc múlva Novák Csanád fordult le a középső védelmünkről, de lövését Rózsa Dániel szögletre tudta ütni. Kis idő múlva azonban már a nyíregyháziaknál volt az előny: Yasid beadásszerű lövése felpattant, és Sigér Ákos olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kifutó Rózsa fölött a hálónkba került. Futballozni akart, nem csak őrizte ebben a periódusban az előnyét a vendégcsapat, így volt helyzet még mindkét kapu előtt. Egy alkalommal Kiss Bence rendkívül gyanús körülmények között tűnt el a 16-oson belül, de a síp néma maradt. A szünetre egygólos hátránnyal ment a Haladás.

A második félidőben a Nyíregyháza arra rendezkedett be, hogy megőrizze az eredményt. Németh Szabolcs „előre” cserélt: Kállai Kevin helyett Tóth-Gábor Kristóf érkezett, aki rögtön lövéssel vetette észre magát, csak centiket tévedett. A 63. percben Doktorics beadását nem sokkal fejelte ugyanő fölé. A 68. percben Lencse Lászlót rúgták fel a 16-oson belül (előtte nem sokkal Tóth Milánt tarolták le – akkor mehetett tovább a játék), ezért már 11-est adott Oláh Gábor. A labda mögé Tóth Milán állt, de sajnos a bal kapufa mellé rúgta a labdát. Tarján Patrik és Horváth Rajmund is beálltak, elől még aktívabbakká váltunk, ám igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A vasiak letáboroztak a 16-os előtt, de nem sikerült betalálni, így váratlan vereséget szenvedett a Haladás: a 2–1-es sikerrel elvitte a három pontot a Spartacus.