Igazságos döntetlen egy jó csapat otthonában

Igazságos döntetlen egy jó csapat otthonában

Ugyan a félidőben még a hazai környezetben játszó U17-es szlovén fiatalok vezettek az U16-os csapatunk ellen, ám szünet után sikerült az egyenlítés Németh Richárd és Körhöcz György tanítványainak, így a derbi vége 2–2 lett.

NK Nafta Lendva U17 – Illés Akadémia U16 2–2 (2–1)
Illés Aka. U16.:
Németh H. (Kovács Á., 46.) – Bonchis, Bolla B., Deme, Kopácsi B. – Csörnyei, Szentkirályi, Wolf G. – Baján (Sabia, 65.), Katona, Takács-Földes. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Takács-Földes (30., 1–1), Doncic (60., öngól, 2–2)

A mérkőzés elején ugyan akadémistáink birtokolták többet a labdát, de a hazaiak három gyors, fizikailag erős támadója rendkívül komoly feladat elé állította a védőinket. A mieink egy darabig állták is a sarat, ám a Lendva így is megszerezte a vezetést. Szerencsére Németh Richárd legénysége nem esett kétségbe és a 30. percben összejött az egyenlítés: a Katona István által kiharcolt szabadrúgást Takács-Földes Olivér lőtte a hálóba. A folytatásban teljesen egyenlő erők feszültek egymásnak, ám egy védelmi hibának köszönhetően ismét a szlovén fiatalok kerültek előnybe, akik így 2–1-re vezettek a félidőben.

Térfélcserét követően több lehetőséget is kidolgoztak akadémistáink, de Katona Pistának és Wolf Gergőnek sem jött össze az egalizálás. A 60. percben aztán ismét Takács-Földes Olivér játszotta a főszerepet, ugyanis az ő szöglete után került egy hazai játékosról a hálóba a labda. Az utolsó negyedórában mindkét gárda sokat tett a győzelem megszerzéséért, ám mivel több találat már nem esett, maradt az igazságos 2–2-es döntetlen.

Egy remek színvonalú és iramú mérkőzést játszottunk, ami akár bajnoki meccsnek is beillett volna. Nagyon sok olyan dolgot láttam vissza a srácoktól, amit az edzéseken gyakoroltunk. Öröm volt nézni a játékukat. Szó szerint felnőttek ahhoz a feladathoz, amit egy kifejezetten jó ellenfél támasztott velük szemben. Elégedett vagyok a csapattal, egy hasznos felkészülési mérkőzésen nyújtottunk jó teljesítményt

– fogalmazott a derbit követően Németh Richárd vezetőedző.