Van, amikor semmi sem sikerül

Van, amikor semmi sem sikerül

Hiába játszott sokkal jobban a második félidőben U17-es csapatunk, mivel a mérkőzést a mind a két játékrészben egy-egy találatot szerző Paks nyerte 2–0-ra.

Illés Akadémia U17 – Paksi FC U17 0–2 (0–1)
Illés Aka. U17:
Németh H. – Bonchis, Stefanich, Csörnyei, Deme (Erdei, 76.) – Bolla B., Bodrogi (Takács-Földes, 58.), Bíró (Baján, 46.) – Lehel, Horváth B. (Katona, 46.), Kopácsi Á. (Horváth A., 46.). Vezetőedző: Kovács László.

A mérkőzés első negyed órája főként mezőnyjátékot hozott, akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy ismerkedtek egymással a csapatok. A 15. percben aztán Tóth Kristóf gondolt egy merészet és jó 16-17 méterről a kapunk bal felső sarkába tekert, 1–0-s vezetést szerezve ezzel az atomvárosi együttesnek. A mi első helyzetünk a 25. percben adódott, amikor Bíró Zsolt éles szögből leadott lövését védte a vendégek cerberusa. A 34. percben viszont Németh Hunornak kellett nagyot védeni ahhoz, hogy ne duplázhassa meg előnyét a Paks, mely így a szünetben egy góllal járt előrébb.

A Kovács László és Nagy József alkotta szakmai stáb a szünetben hármat is cserélt és ennek köszönhetően óriásit változott a játék képe. Nem sokkal a középkezdés után Bodrogi Bence került ziccerbe, de a Duna-parti védők lebirkózták, a jogosnak tűnő 11-es viszont elmaradt. A 60. percben aztán Bonchis Olivér remekül kanyarintott jobbról a kapu elé, ám az érkező Katona István fejese után is sem változott az eredmény. Nem sokkal később Horváth Arnold 16 méterről eleresztett löketét paskolta szögletre a paksi kapus, aki a sarokrúgást követően Csörnyei Zsombor lövését is hárítani tudta. A 77. minutumban viszont eldőlt a három bajnoki pont sorsa: egy védelmi hibánkat kihasználva Palóka Dávid alakította 2–0-ra az állást. A végjátékban is mentek előre a mieink, de a helyzetek rendre kimaradtak. Ráadásul Katona Istvánt dulakodás miatt kiállította a játékvezető, így pedig emberhátrányban fejeztük be a 2–0 vereséggel záruló összecsapást.

Az első félidőben mutatott játékunk nem tetszett, mivel nagyon sok párharcot veszítettünk. Sajnos az ellenfél mentalitása is jobb volt a miénknél. Szünet után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Sok lehetőségünk, gólhelyzetünk volt. Sajnos a játékvezető nem volt eléggé következetes, így több szituációból is rosszul jöttünk ki. De az volt az érzésem, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Az ellenfélnek viszont volt két távoli lövése, amiből két találatot szerzett

– összegezte a történteket Kovács László vezetőedző.