Egy félidő előnyt adott az Illés Akadémia U16

Egy félidő előnyt adott az Illés Akadémia U16

Szünet után felpörögtek a zöld-fehérek, ám nem sikerült betalálni.

Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 2–0 (2–0)
Illés Aka. U16:
Tamas – Abért B., Tóth Á., Gyapjas (Németh R., 46.), Bécsy – Sipos-Kiss (Rózsa, 77.), Zsiga, Palkó – Szakasics (Bene, 46.), Liplin (Skravanek, 23.), Szabó B. (Pljesovszki, 46.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.

A hozott pontoknak köszönhető a találkozó előtt a kispestiek álltak az U16-os bajnokság B-csoportjának élén. Mindkét együttes veretlenül hozta le utolsó két meccsét: a Honvéd meg is nyerte ezeket, mi pedig mindkétszer ikszeltünk.

A találkozó első időszakában a hazaiak átadták a területet, ők a védekezésre koncentráltak. Labdabirtoklásban kiegyenlített volt a mérkőzés, azonban a Honvéd gyors szélső támadói nehéz szituációkat teremtettek a kapunk előtt. Az egyik ilyen végén szerezték meg a vezetést még az első negyedórában, majd egy szöglet után a 26. percben nagyon lassan reagáltuk le a lecsorgó labdát és ők ismét betaláltak. Nagyon könnyű gól volt mindkettő, ami alapján megérdemeltnek volt mondható a kispestiek előnye az első félidő után.

A cseréknek köszönhetően tényleg kicserélődtünk a szünetet követően, több labdaszerzésünk volt, helyzeteket alakítottunk ki és a levegőben lógott a szépítés. Azonban csak nem született meg az Illés Akadémia-gól, így nem tudtunk visszajönni a meccsbe, a Honvéd az első játékrészben szerzett gólokkal 2–0-ra győzött.

Azért vagyok mérges és csalódott vagyok, mert nem azt a karaktert mutattuk a mérkőzés első felében, ami az elmúlt találkozókon jellemzett bennünket. Nem a megbeszéltek szerint futballoztunk. Fordulás után a cserék által felpörgött a játékunkon, egyből jöttek is a lehetőségeink, benne volt a meccsben a gólszerzésünk, de csak nem született meg az a találat, amivel nyílttá tudtuk tenni az összecsapást. A Honvéd rutinos volt ebben a periódusban. Semelyik csapatnak nem lehet egy félidőnyi előnyt adni, így megérdemelten győztek a hazaiak

– értékelt Sátori Barnabás vezetőedző.