Változatos mérkőzésen kapott ki a leány U15-ös együttesünk

Változatos mérkőzésen kapott ki a leány U15-ös együttesünk

Női U15-ös csapatunk már az első perc letelte előtt vezetett Pécsen, de a hazaiak fordítani tudtak.

Pécsi MFC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 3–2 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Takács M. – Ferenczi H., Sági F., Lukács K., Imre A. – Alasz H., Licskai L., Anderle M. (Babos H., 71.), Bihari P. (Kóródi A., 63.) – Polovics D., Harmath R. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Anderle M. (1., 0–1), Polovics D. (41., 2–2)

Anderle Mirella a középkezdés után azonnal lőtt egy remek gólt lőtt, akadémistáink előnybe kerültek, de sajnos a csapat nem tudott ebből tovább építkezni. A lányok igyekeztek játszani a futballt, kombinatívan játszani, de ez most nem az a mérkőzés volt, amelyen sikerülhetett. A PMFC kifejezetten célfutballt játszott, amire utal az is, hogy a középpályán külön is védekeztek a bajnokság góllövőlistáját vezető Alasz Hannára, az emberfogás mellett zárt védekezésből, előrevágott labdával igyekeztek kontrázni.

A félidő közepére Balogh Zselyke és Sörös Olívia góljaival fordított a PMFC, amire rögtön a szünetet követően tudtunk válaszolni. Egy szöglet-szituációt nagyon szépen védekeztek le a lányok, gyorsan fejlődtek fel a támadásban és Polovics Dorina remekül, góllal fejezte be az akciót. Egy óra elteltével azonban megint a baranyaiak szereztek gólt, így elveszítettük a találkozót – a csapat csütörtökön, az Illés Akadémián, az ETO FC Győr szerezhet majd további pontokat.

Nem panaszkodom és nem vagyok elégedetlen sem a lányokkal, de úgy éreztem, ma nem voltunk elég élesek, a koncentrációnk nem volt a topon és az megmutatkozott a játékunk pontosságában, illetve tulajdonképpen abban is, hogy nem játszottuk azt a játékunkat, amit tudunk, amiben jók vagyunk. Az U15-ös korosztályról beszélünk, olyan gyerekekről, akiknek még nagyon sokat kell tanulnia a futballról, a futballból, például azt is, hogy találkoznak olyan ellenféllel, amely elsősorban nem a kombinatív játékra helyezi a hangsúlyt. Szeretnék itt is köszönetet mondani Takács Mírának, aki most, amikor ismét szükséges volt, beállt a kapuba és alázattal, csapatemberként segített minket

– értékelt Ferencsik Evelin.