Változatos meccset nyert meg a Szombathelyi Haladás

Változatos meccset nyert meg a Szombathelyi Haladás

Rácz Barnabás nyitotta meg a gólok sorát, majd három gólpasszt is kiosztott!

Ezúttal is a megszokott kezdőcsapattal állt ki a Szombathelyi Haladás. Michal Hipp a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Derekas, Rácz, Doktorics – Borvető összeállítású tizenegyet küldte pályára. Azaz az Illés Akadémia egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag mellett három korábbi növendékünk: Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron futott ki a Rohonci útra. A padok – többek mellett – Tóth Máté, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik várt bevetésre. A Dorog együttesében a 2012-től 2019-ig akadémiánkon nevelkedő Keresztes Krisztián a kezdőben kapott helyet.

A Haladás lépett fel támadólag, és hamar sikerült is megszerezni a vezetést. Igaz, nem felépített akcióból, hanem egy visszatámadásból. Doktorics Áron csent labdát, majd Rácz Barnabáshoz játszott, aki a kapujából kint álló hálóőr felett kissé jobbról, 22 méterről, klasszis mozdulattal emelt a Hali B-közép előtti kapu jobb oldalába, 1–0. Kezdeményezőbb volt a találat után is a Hali, a játék a Dorog térfelén folyt, de vagy jól zárt a piros-fekete védelem, vagy pedig lövéseinket védte a vendégek hálóőre.

A szünetben hármat is cserélt Marian Sluká, és ez eredményesnek is bizonyult: Sztojka Dominik 20 méterről kilőtte Verpecz István kapujának bal alsó sarkát, 1–1. Nem pörgött fel a Hali, sőt, a 60. percben egy szöglet után második gólját is megszerezte a vendégcsapat. Erre reagált Michal Hipp is: ő szintén hármat cserélt, Nyíri Vince is pályára lépett. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt Csernik Kornél lövését az utolsó pillanatban blokkolták a vendégvédők, így szöglettel jöhettünk. Rácz Barnabás pontos középreadását a csereként érkező Molnár Rajmund a bal felső sarokba bólintotta, 2–2. Sőt, a 81. percben ugyancsak Rácz Barnabás–Molnár Rajmund volt a labda útja, és utóbbi három vendégvédő közül, 15 méterről a bal alsóba tekert, 3–2. Erre is volt még válasza a Dorognak: egy bedobásnál aludtunk el, és egy perccel a vége előtt 3–3-ra módosult az eredmény. A negyedik játékvezető öt perc hosszabbítást mutatott fel – a 94. percben pedig az őrült találkozó utolsó gólja is megszületett. Rácz Barnabás szabadrúgását Derekas Zoltán fejelte a léc alá, kialakítva a 4–3-as végeredményt.

Rácz Barnabás egy góllal és három gólpasszal parádés teljesítményt nyújtott, óriási érdemei voltak abban, hogy ma három pontot szerzett a Hali.