Meg sem állt tizenegy gólig a leány U19

Meg sem állt tizenegy gólig a leány U19

Tebeli György tanítványai 11–0-s győzelmet arattak a Diósgyőrrel szemben. A tizenegy találaton tíz játékosunk osztozott.

Illés Akadémia-Viktória U19 – DVTK U19 11–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U19: Szabó K. (Spilenberg M., 80.)  – Pintér T., Kováts A., Rugovics B. (Németh N., 65.)  – Szabó L. (Pálfy B., 65.), Szabó F. (Balogh S., 65.), Gravencz G., Mesterházy I. (Vesztergom B., 60.) – Csejtei E. – Hécz Zs. (Novák L., 65.), Kaszap K. (Takács E., 60.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Hécz Zs. (11., 1–0), Szabó L. (17., 2–0), Szabó F. (34., 3–0), Mesterházy I. (38., 4–0), Kaszap K. (47., 5–0), Gravencz G. (49., 6–0), Csejtei E. (50., 7–0), Rugovics B. (56., 8–0), Pálfy B. (68., 9–0), Novák L. (69., 10–0; 76., 11–0)

Több, mint egy hónap után játszott újra hazai mérkőzést U19-es leánycsapatunk, amely a Diósgyőr gárdáját látta vendégül. A mieink már az első percek után magukhoz ragadták a kezdeményezést, nagy mezőnyfölényt alakítottak ki, ami végül Hécz Zsuzsanna fejese után érett góllá. A vezető találat után aztán egyértelműen átszakadt a gát: előbb Szabó Lili duplázta meg előnyünket egy büntetőt követően, majd Szabó Fanni és Mesterházy Ivett góljai következtek, ez pedig azt jelentette, hogy 4-0-s előnnyel mehettünk a pihenőre. A fordulás után sem lassítottunk, felszabadultan, élvezettel fociztunk, ez pedig újabb gólokban mutatkozott meg. Kaszap Kamilla, Csejtei Emília, Gravencz Gréta, Pálfy Barbara is betalált, Novák Luca pedig tett arról, hogy duplázó is legyen a mérkőzésen, így alakult ki a 11–0-s végeredmény. Sajnálatos eseményekből is akadt a találkozó végére, ugyanis nemrég visszatérő kapusunk, Szabó Kiara térdsérülést szenvedett, de a miskolciak kapusa, Varga Eszter sem tudta befejezni a mérkőzést egy kapufával történő ütközés miatt. A mieinkre zöld-fehér nyugati összecsapás vár a következő fordulóban, ugyanis az ETO FC Győr látogat Szombathelyre.

Előzetesen sokkal szorosabb mérkőzésre számítottam, de természetesen nem bánkódunk, hogy ez így sikerült. A tizenegy találatunkon tíz játékos osztozott, ami úgy gondolom, hogy nem mindennapi és ez is a csapat erejét mutatja. Jól futballoztunk, gyorsak, kreatívak, élesek voltak a lányok, volt tengelyjátékunk és a széleket is meg tudtuk bontani. Amit nagyon sajnálok, hogy 10–0-nál meg tud sérülni a mi kapusunk, 11–0-nál pedig az ellenfél hálóőre. Innen is jobbulást kívánunk Varga Eszternek és bízunk benne, hogy Szabó Kiara is minél hamarabb visszatérhet fogalmazott

– Tebeli György vezetőedző.