Utolsó perces gólok

Utolsó perces gólok

Kiváló meccset játszott a két nyugat-dunántúli zöld-fehér csapat.

Illés Akadémia U12 – ETO FC Győr U12 2–4 (1–1, 0–1, 1–0, 0–2)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Német, Babos, Károlyi – Kalmár. Cserék: Pálla – Giliczó, Jáger, Török, Őri. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Német (20., 1–1), Kalmár (58., 2–2)

Az U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportjából kiemelkedő hármasból ezúttal a két zöld-fehér csapat találkozott: az Illés Akadémia fogadta az ETO FC Győr együttesét.

Sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, jól működött a középpályás-védekezés mindkét oldalon. Aztán az első negyedóra végén egy bal oldali szombathelyi akció végén jött középre a labda, ami azonban elsuhant a lábak között: a hosszúról visszalőtt passzból nagy helyzet adódott előttünk, bravúrral védett az ETO kapusa. Az ellentámadásból egy 6 méteres lövést ütött ki Sóvári Dávid. Megnyugodhattunk volna, de elkapkodtuk a labdakihozatalt, amit góllal büntettek a vendégek, 0–1.

A 20. percben szabadrúgást végezhettünk el a jobb oldalról, Német Ádám állt a labda mögé. Beadását a győri bekk nem tudta kifejelni, a mozdulata pedig annyira megzavarta kapustársát, hogy felette is átpattant a labda, ami így jutott a kapuba, 1–1.

ETO-fölényben zajlott a II. negyed, inkább a mi térfelünkön volt a labda, de a távoli lövéseket mind hárította Pálla Norbert. Azonban egy védők közé belőtt labda után ziccer alakult ki a kapunknál a negyed utolsó percében, így visszavette előnyét a vendégcsapat, 1–2.

A harmadik felvonásban előttünk is adódtak lehetőségek, távoli lövésekkel is kísérleteztünk. Ez utóbbi vezetett eredményre – ismételten a negyed végén – az 58. percben: Kalmár Kornél ballal, 19 méterről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba, 2–2!

A magassági fölény döntött egy bal oldali szögletnél, a győriek harmadjára is előnybe kerültek egy fejesgóllal, 2–3. Ebben a periódusban inkább a vendégek domináltak. Egy számunkra balszerencsésen felpördülő labda után is ők kerültek ziccerbe a meccs utolsó percében, így 4–2-re megnyerték a találkozót a győriek.

Az előző meccsre benzin és tuning nélkül érkeztünk, ám a mai napra komoly ráncfelvarráson estünk át és padlógázzal közlekedtünk a sprintfutamon – ahogy egyébként a vendégek is. Nagyon sok jó dolgot láttam ma a gyerekektől. Talán egy kicsivel több egyéni hibát vétettünk, mint az ellenfél – de, hát gyerekekről beszélünk, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsák és napról napra jobbak legyenek. Viszont nagyon büszke vagyok arra – ahogy az ellenfél edzője is az lehet – hogy a ma pályára lépő magyar gyerekek nem csak focizgatni tudnak, hanem akarnak nyerni is, függetlenül attól, hogy van-e tabella, vagy nincsen. Gratulálok mindkét együttesnek a mai produkciójához

– értékelt U12-eseink vezetőedzője, Tóth Zsolt.